НОВИНИ

Слънчево време с краткотрайни валежи на места

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 01.06.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Има условия за и градушки. Затоплянето ще продължи и температурите днес ще достигат между 28° и 33°, а утре ще бъдат дори още по-високи, вече на места и до около 35 градуса. След обяд и вечерта дъжд и гръмотевици се очакват в планинските и източните райони. Ще има и градушки, главно в планинските райони на Западна и Централна България.

В следобeдните часове ще превали и прегърми и на места по Черноморието. Максималните температури ще са от 25° по северното крайбрежие до 32° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с тенденция на отслабване.

В планините ще духа умерен и силен, предимно западен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици.

У нас и през следващата седмица отново ще има следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки. В сряда температурите ще понижат, ще вали на повече места и по-интензивно.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнична програма в София за 1 юни
Празнична програма в София за 1 юни
Локомотив Пловдив се раздели с трима футболисти, Петър Андреев ще се подложи на операция
Локомотив Пловдив се раздели с трима футболисти, Петър Андреев ще се подложи на операция