НОВИНИ

Слънчево време в четвъртък, съществено затопляне през празничните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 22.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Студено, зимно време днес в страната – минус 11° беше сутринта в Драгоман, минус 10° в Кюстендил. Под нулата бяха температурите и на морския бряг, най-високата минимална стойност е минус 3° в Ахтопол.

Ниска беше температурата и в столицата, термометрите показваха минус 9°. Дори и максималната температура в София остана нула градуса.

Утре сутринта температурите отново ще са много ниски - между минус 10° и минус 5°, в София – около минус 8°, по Черноморието – от минус 6° в Шабла до отново минус 3° в Ахтопол.

През деня ще е предимно слънчево, с повече облаци в следобедните часове. Максималните температури ще са между 0° и 5. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури по Черноморието ще са от 2° до 4°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините също ще е предимно слънчево, с максимални температури в курортите от минус 6 до минус 3 градуса. Ще духа умерен западен, по най-високите части – временно силен северозападен вятър.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с по-значителна облачност в западните райони от полуострова, където на места ще превалява слаб сняг.

Сняг ще вали и в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия. Дъждовно ще се задържи на Британските острови, също и в Португалия и Западна Испания, където валежите ще са интензивни.

У нас през следващите дни, с умерен и силен югозападен вятър, ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат. Ще е предимно слънчево. Повече облаци и условия за слаби превалявания ще има в неделя и понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равенство срещу Сампдория в последния мач на Рома за годината
Равенство срещу Сампдория в последния мач на Рома за годината
Находка от миналото: Учени откриха запазен ембрион на динозавър
Находка от миналото: Учени откриха запазен ембрион на динозавър