НОВИНИ

Слави Трифонов във видеоинтервю: "Демократична България" искат постове

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:05, 01.08.2021
6929
Чете се за: 04:45 мин.
У нас
Слушай новината

Слави Трифонов обвини "Демократична България", че искат постове. Във Фейсбук профила му беше публикувано интервю, в което въпросите задава председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Трифонов напомни на Христо Иванов, че "Демократична България" е четвърта политическа сила, а неговата - първа и ще прави правителство на малцинството. Трифонов каза, че съжалява, че "сега всички са срещу всички".

Слави Трифонов заяви, че партията му не се влияе от никого, освен от хората, които са ги изпратили в парламента. Опроверга, че Петър Илиев е бил в плановете му за министър-председател, каквито твърдения се появиха в публичното пространство в петък.

"Кога го извадиха Петър Илиев, кога го направиха министър-председател, кога аз го оттеглих? Въобще това не е вярно", заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Изтеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер не е било момент на слабост, подчерта Слави Трифонов. Определи Василев като достоен човек с много качества. Оттеглили кандидатурата му, защото се създало впечатление, че Василев има връзка с предишно управление.

"Някои хора - в случая визирам "Демократична България" и Христо Иванов, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало и ДПС, Николай Василев е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото е участвал в правителството на Бойко Борисов като министър", допълни лидерът на "Има такъв народ".

Трифонов коментира поведението на "Демократична България" така:

"Аз знам какво искат, те искат постове, въпреки, че твърдят, че не искат. Мисля, че Христо Иванов си слага и той по-голяма роля, отколкото има всъщност. Излиза и чете декларация от парламента и казва аз предлагам: Тия са Кирил Петков и чакай бе, нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от тебе да предлагаш нещо? А ти като какъв се водиш, като предлагач?", добави Слави Трифонов.

Той се обадил на Христо Иванов по телефона с призив за почтеност. Заявил готовност да говорят отново.

"Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация, когато тръгна да дава акъли, да дава съвети, да казва какво може и какво не може", каза Слави Трифонов.

Лидерът на "Има такъв народ" заяви, че никой не му е извивал ръцете. За него изборите не са проблем.

Как се оценяват предложението за премиер и ходовете на "Има такъв народ"?

"Изборите са нормалния ход на една демократична държава. Като не може по един начин, става чрез изборите. Явно има някакво неразбирателство, което е на базата на различие. Явно съдебната реформа не е достатъчен мотив. Явно индексацията на пенсиите не е достатъчен мотив, явно парите, които ще дойдат за възстановяване и развитие, които са милиарди, не са достатъчен мотив. Явно по-важен мотив е "ние ще имаме ли някакви хора в това правителство", подчерта Слави Трифонов.

Коментира и защо не предлагат Асен Василев за министър на финансите.

"Ми няма да си ти министър на финансите. Защо? Ми, защото ти си ми много ляв на мене. Много ляво гледаш. Много искаш теглене на заеми и един куп неща, аз съм по бизнес ориентиран и смятам, че човек трябва да харчи, ако има излишъци. И, когато се усъмнихме, че много така натиска този човек, изведнъж се оказа, че има някакви други неща", каза още Слави Трифонов.

Българите имат нужда от спокойствие, смята лидерът на "Има такъв народ". На Слави Трифонов му било ясно още от самото начало, че партията му няма да е симпатична на журналистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U19 завърши с успех над САЩ U21 в съвместните тренировки в Лос Анджелис
България U19 завърши с успех над САЩ U21 в съвместните тренировки в Лос Анджелис
Антон Петров-Хамстера загина след офроуд с джипове в Рила - има ранени
Антон Петров-Хамстера загина след офроуд с джипове в Рила - има ранени