НОВИНИ

След гонка с полицията: Задържаха 9 нелегални мигранти на Орлов мост

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:26, 17.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията задържа 9 нелегални мигранти на Орлов мост в София. Те са се придвижвали в лек автомобил, шофиран от млад български гражданин. Колата е отказала да спре при полицейска проверка на входа на София на бул. "Цариградско шосе". Последвала е гонка, продължила до центъра на столицата. На Орлов мост шофьорът сам е спрял автомобила.

По непотвърдена информация задържаните са от Афганистан.

Подробности вижте във включването на Десислава Маркова.

Около 15.00 часа лек автомобил с пловдивска регистрация не спира на стоп-палка при пропускателния пункт при Враня. Започва гонка, в която се включват 8 полицейски коли. Шофьорът на колата изненадващо спира на Орлов мост. Според нашата информация се е паникьосал, когато е влязъл в трафика на оживеното кръстовище. Гонката е продължила 10 минути, а автомобилът се оказва пълен с 9 мигранти.

Заварваме свалените от малката кола 9 млади мъже в момент, в който молят полицаите за вода и я получават. По неофициална информация шофьорът на колата с пловдивска регистрация е взел по 1000 лева на човек за превоза до София. Предполага се, че той е поел ангажимент за разстоянието Пловдив - София. Как са стигнали до Пловдив и накъде отиват - тепърва ще се установява.

На заловените мигранти предстоят медицински прегледи и разпити от отдел "Миграция" на МВР, за да се установи дали действително са от Афганистан и кой канал за трафик са използвали.

Шофьорът, който ги е превозвал, е българин, който оказва се няма шофьорска книжка.

Това се случва 24 дни след като на 25 август автобус с 48 мигранти, в опит да избяга от полицията и след дълга гонка, уби двама полицаи, които му препречиха пътя на възлово кръстовище в Бургас. Тогава служебният министър обяви война на каналаджиите.

Шофьорът на автобуса с мигранти, убил двама полицаи в Бургас, е пълнолетен. Разследва се версия за терористичен акт

В последните дни зачестиха случаите на заловени мигранти в различни краища на страната. За щастие, в тази гонка на един от централните булеварди в столицата, няма пострадали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България спечели бронзов медал на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул
България спечели бронзов медал на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул
Манчестър Сити оглави Висшата лига след класическа победа при визитата си на Уулвърхемптън
Манчестър Сити оглави Висшата лига след класическа победа при визитата си на Уулвърхемптън