НОВИНИ

След повече от 40 години: Плевен отново има мъжки отбор по волейбол

повече години плевен отново мъжки отбор волейбол
Снимка: БТА, Малин Решовски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:40, 26.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

В Плевен отново има мъжки отбор по волейбол след повече от 40 години прекъсване и тази събота предстои първият му домакински мач. Това съобщи на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА в Плевен Стефка Великова, председател на Управителния съвет на Сдружение "Спортен клуб по волейбол "Олимпиец".

Плевенчани са изиграли пет мача като гости през есента и са записали една победа в шампионата на "А" Национална волейболна група за сезон 2022/2023 г.

"Изключително съм радостна, че успяхме да реализираме нашата мечта и да създадем мъжки отбор по волейбол в Плевен", коментира Великова. В момента картотекираните състезатели са 18. Те са студенти, ученици и работещи, само двама не са от школата на Волейболен клуб ВК Олимпиец.

"Чисто спортно-технически ни е трудно, защото нямаме необходимия брой часове тренировъчен обем, за да се подготвим на ниво", каза още Великова. Тренировките на отбора са само по два пъти седмично в спортната зала на Медицинския университет.

Отборът няма спонсори, състезателите не получават и заплати. "Те са част от отбора заради любовта си към волейбола и към клуба", подчерта Великова.

Тя е оптимист за бъдещето на мъжкия тим като се надява плевенчани да постигат все повече победи. Според нея е важно в Плевен да има възможност трениращите волейбол деца и младежи да могат на живо да гледат мачове, което помага за по-бързото научаване на правилата на играта, а и за привличането на повече подрастващи към този спорт.

"Амбицията ни е да възродим волейбола в Плевен. Смятам, че имаме силите и възможността градът ни да си възвърне старата спортна слава", категорична е Великова.

В момента във ВК Олимпиец тренират повече от 180 деца и младежи. От три месеца дори са спрени записванията, защото няма възможност да бъдат обхванати повече трениращи.

Първият домакински мач на мъжкия отбор ще е на 28 януари, събота, от 16:00 часа срещу Троян Волей. Срещата ще се играе в залата по волейбол на спортен комплекс "Спартак". Входът ще е свободен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив срещу Спартак Москва в последната си контрола в Дубай
Ботев Пловдив срещу Спартак Москва в последната си контрола в Дубай
На първо четене: НС прие Националното следствие да може да разследва главния прокурор
На първо четене: НС прие Националното следствие да може да разследва главния прокурор