НОВИНИ

След проливните дъждове: По-спокойна е ситуацията в Батановци

bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 12.01.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Обявено е частично бедствено положение в град Батановци. Над 25 души от махалите Андрейна и Кадранови бяха евакуирани, има и удавени животни.

Вчера река Струма и река Конска бяха излезли от коритата си и наводниха три махали. Най-засегната от махалите е Андрейна, беше обявено и частично бедствено положение в града, както и в селата Ярджеловци и Черна гора. За щастие няма жертви, но има удавени животни.

"Ситуацията е много по-спокойна, реката се оттече вече, събира се в своето корито. Щетите основно са материални, по домовете на хората абсолютно всичко е наводнено. Има и много удавени животни. Вчера тук министър Нанков беше на място, каза, че ще се потърсят виновните лица и наистина има виновни лица и тук държавата трябва да се намеси", каза кметът на Батановци Радослав Петров.

Евакуираха 20 души в Батановци заради наводнението

Проблемът с реката не е от днес. "Всички фекалии на Перник, цялата канализация е заустена в река Струма. Вие представяте ли си това, ако стигне до ушите на ЕС и дай Боже да стигне, за да може някой да си мръдне пръста, защото ние повече от 10 години пишем до всички институции", каза кметът.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладяна е ситуацията в района на Нови Искър
Овладяна е ситуацията в района на Нови Искър
Наводнения в Косово: Лошото време остави хиляди без електричество
Наводнения в Косово: Лошото време остави хиляди без електричество