НОВИНИ

След убийството на Къро: Пред БНТ говори журналист от Кейптаун, оказал се един от първите на мястото

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
20:00, 26.05.2023
14125
Чете се за: 03:22 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 30 часа след четворното убийство все още няма официално обявени версии от разследващите в Република Южна Африка, по които да се работи. Пред дома на Красимир Каменов-Къро има засилена охрана, продължават и следствените действия. Журналист от Кейптаун, оказал се един от първите на местопрестъплението, разказа за "По света и у нас", че въпреки опитите му да получи нова информация от властите, такава няма и днес.

Единствената официална информация, която полицията в Кейптаун дава, е че има четири жертви, българи на възраст между 40 и 50 години - две жени и двама мъже, разстреляни в къщата им. Не се съобщават имената им. Мотивите все още не са известни, разказа журналистът Нчучузело Нене, който вчера е бил и един от първите на мястото:

"Свързахме се с властите днес, за да получим повече информация и да ни кажат нещо различно от това, което вече знаем. Но разследването все още тече и затова към момента няма да има нови данни."

Нене за пръв път е чул името на Каменов вчера, както и това на убитите през 2018 г. Анжело Димов и съпругата му, а към момента властите все още не свързват официално двата случая:

"Престъпления има навсякъде. Но такива инциденти като този от вчера в толкова охранявана зона от камери в Кейптаун с толкова заможни хора, които живеят там, дойде като шок за местните."

Вероятните мотиви за разстрела на Красимир Каменов-Къро

Къро и съпругата му оставят три деца, които в момента се гледат от приятелско семейство - българи. Децата посещават неделното училище в Кейптаун, разказа директорът му Антон Николов, който е познавал родителите:

"Приятелско семейство, също българско, които имат деца на тази възраст, за да може да са в по-приятелска среда. Бабата на децата ще бъде на вечерния полет и ще пристигне да вземе децата. Защото това е най-важното - грижата за децата."

Българската общност не разбира защо все още няма официална информация от полицията.

"Полицейските органи все още работят на мястото на престъплението и няма достъп за външни лица. Притеснения може да се нарече какво се случва сред българската общност, която не е толкова голяма, колкото тази в Йоханесбург, например", каза още Антон Николов, директор на българското училище в Кейптаун.

Българската общност в Кейптаун наброява около 500 души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимира Петрова донесе втора титла за България от боксовия турнир „Феликс Щам“
Станимира Петрова донесе втора титла за България от боксовия турнир „Феликс Щам“
Сантяго Буитраго спечели "кралския" 19-и етап на колоездачната Обиколка на Италия
Сантяго Буитраго спечели "кралския" 19-и етап на колоездачната Обиколка на Италия