НОВИНИ

След временно спиране утре отново ще завали

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 08.12.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Времето

Оправдаха се предупрежденията за повсеместни валежи, по-значителни в югозападните и североизточните райони от страната - до около 30 л/кв.м в Кърджали, Благоевград и Шабла.

Образува се и снежна покривка, почти навсякъде в Северна България, като най-дебела е до момента в Русе - 25 см. В Разград, където след снеговалежите следобед валя дъжд, се образуваха поледици.

Все още слабо превалява в крайните североизточни райони от страната, в близките часове валежите навсякъде ще спрат, но временно. Започналото от югозапад увеличение на облачността ще продължи и през нощта. Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 3°, в столицата - около 0°.

Утре още от сутринта ще започнат нови валежи от дъжд, които до вечерта отново ще обхванат по-голямата част от страната. Най-късно, едва вечерта, ще завали по Черноморието. Максималните температури ще бъдат от 6° до 11°, в западната половина от Дунавската равнина, където ще превалява мокър сняг - между 1° и 3°. Вятърът ще бъде умерен, но вече с посока от изток-югоизток.

В планините ще духа силен южен вятър. Ще бъде облачно и мъгливо. Ще започнат валежи, като границата между сняг и дъжд ще бъде твърде високо - на около 1500 метра.

Времето в Европа. Сняг ще вали утре на Скандинавския полуостров, както и в района на Алпите. Интензивни валежи, на отделни места - придружени от гръмотевици ще има на Апенините, както и в западните южни райони от Балканите.

Причината - нов циклон, с център в момента е над Италия. Внушителните облачни системи, свързани с него, вече покриват западните райони от Балканите, а утре ще достигнат и нашата страна.

Почти повсеместни и в много райони проливни валежи се очакват у нас в четвъртък. Ветровито и по-често облачно ще бъде и през следващите дни. След временно спиране в петък, в събота отново се очакват валежи, на места значителни по количество. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните за сезона, особено в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурори искат 4 години затвор за Саркози
Прокурори искат 4 години затвор за Саркози
След семеен скандал: Мъж излезе да се разходи и измина 450 км
След семеен скандал: Мъж излезе да се разходи и измина 450 км