НОВИНИ

София предложи на Скопие план за действие за сътрудничество в различни сектори

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:46, 11.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът Екатерина Захариева прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония Владо Бучковски, който е на работно посещение у нас.

По време на срещата бяха обменени идеи за продължаване на процеса по възстановяване на доверието между двете държави. Беше направен преглед на изпълнението на ангажименти, по които страната ни констатира забавяне.

А по-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че в Република Северна Македония разчитат на ново правителство в България, нова администрация в САЩ и подкрепа от следващото словенско председателство.

"Докато там има език на омразата, докато там някой смята, че ще използва външни фактори да притиска България, или че ситуацията в България ще се промени след смяната на правителството евентуално пролетта тази година, няма смисъл да разговаряме, мисля, че е губене на време. Те като че ли забравят един основен факт, който им го напомни министърът на външните работи на Португалия. Проблемите не са между България и Република Северна Македония, а между ЕС и Република Северна Македония, защото проблемите на една страна членка като България или Гърция са проблеми на целия ЕС", каза Каракачанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха 20 души в Батановци заради наводнението
Евакуираха 20 души в Батановци заради наводнението
Дидие Рейндърс обсъди правосъдната реформа с министър Ахладова
Дидие Рейндърс обсъди правосъдната реформа с министър Ахладова