НОВИНИ

Спарта Прага си гарантира билет за групите в Шампионска лига

Чехите отстраниха Малмьо по пътя към основната фаза в турнира на богатите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:41, 28.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Спарта Прага си гарантира билет за групите в Шампионска лига
Снимка: AC Sparta Praha/X
Слушай новината

Спарта Прага си гарантира класиране в груповата фаза на Шампионската лига. Момчетата на Ларс Фрийс сразиха Малмьо с 2:0 във втория мач от плейофите.

На стадион „Летна“ точни за чехите бяха Лукаш Харслин и Албион Рахмани. Тимът от Прага спечели преди седмица на шведска земя с 2:0 и с общ резултат от 4:0 намери място в групите на най-комерсиална клубна надпревара на Стария континент. Това се оказа достатъчно за Спарта да се класира за въпросната фаза

Първото полувреме бе белязано от пропуснати дузпи и за двата отбора. Правото първи да изпълняват 11-метров наказателен удар бяха домакините, но Велко Бриманчевич стреля неточно над напречната греда и не успя да открие резултата в 19-та минута. Само 8 по-късно вратарят Петер Вингал Йенсен разочарова гостите, отразявайки дузпата на Андрес Кристиансен. Това запази нулевото равенство на полувремето.

Чехите намериха начин да вкарат при подновяването на играта. Лукаш Харслин бе точен, но неговото попадение бе отменено след намесата на ВАР. В 80-та минута обаче интригата се изпари. Тимът от Прага получи нова дузпа, а наказателният удар бе изпълнен именно от Харслин, който не сбърка. 3 минути по-късно Албион Рахмани покачи резултата на 2:0 и продупчи билета на Спартак.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров дава старт на петъчната програма на US Open
Григор Димитров дава старт на петъчната програма на US Open