НОВИНИ

Специално за БНТ: Говори човекът, намерил прегазеното момиче край Гоце Делчев

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 02.02.2022
Чете се за: 04:25 мин.
У нас
Слушай новината

Специално пред БНТ проговори човекът, намерил тялото на прегазената край Гоце Делчев Виктория. Сейхан Халиов се прибирал към дома си в село Абланица, когато попаднал на ужасяващата гледка. Той смята, че в тази ситуация всички замесени трябва да бъдат разследвани и да получат справедливо наказание.

17-годишното момиче беше прегазено на пътя между селата Хвостяне и Дъбница вечерта на 29 януари, а шофьорът избяга от местопроизшествието. По-късно бяха задържани шестима мъже - двама, с които е пътувала непълнолетната Виктория и други четирима от колата, която я е прегазила.

Прокуратурата повдигна обвинение на Реджеп Алиев затова, че е предизвикал произшествието и е избягал и второ, затова че е шофирал под въздействието на марихуана.

В момента тече 3-годишният му изпитателен срок тъй като през 2019 година е получил условна присъда, защото пак е бил заловен да шофира под въздействието на канабис. Вчера Съдът в Благоевград го пусна под домашен арест.

Във фаталната вечер Сейхан Халилов се прибирал към дома си в село Абланица, когато забелязал нещо на пътя.

Помислих го първоначално за дърво и викам да спра да разчистя пътя, за да не стане ПТП и когато се доближих до по-голямото парче видях, че е човек и тогава подадох сигнал на 112, казва Сейхан Халиов.

Минути преди това на спешния телефон постъпил и друг сигнал за същото място.

13 минути преди мене, казаха от полицията, че шофьора на снегорина, където е минавал, е забелязал двама души да гонят някоя жена, момиче по полето и от там вече не знам какво е ставало, допълва мъжът.

Според Сейхан Халиов всички замесени при инцидента са виновни и младежите, които не са спрели, след като са прегазили младата жена, както и тези, с които е пътувала тя.

Няма значение какво е , да спре! Да спре да провери, дори и куче да е, ако е неговото дете пак ще го остави?! В тая ситуация всички са за затвора. Може да е убита първо и да е оставена там да замажат положението, но и другото момче, където е карал дрогиран колата и той трябва да бъде наказан, допълва Сейхан Халиов.

След убийството на пътя край Гоце Делчев: Свидетели са подали сигнал за агресия минути преди фаталния инцидент

Късно снощи обвиненият Реджеп Алиев се прибра в дома си, където ще остане под домашен арест.

Близките му казаха, че се чувства зле и не желае да говори за случилото се.

Дойдоха си, влезнаха, нищо не казаха, нищо не знам... болен е, не искал да приказва, казва Реджеп Алиев, дядо на обвинения Реджеп Алиев.

В Хвостяне хората познават обвиненият Реджеп като примерно момче от добро семейство.

В съседното село Абланица обаче, разказват, че преди дни Реджеп пребил жестоко друго момче.

Така го е бил, че ако е нямало други там да му помогнат щеше да е пътник и той. И момчето се страхува да пусне жалба, за да не бъде бит пак, допълва Сейхан Халиов.

По разследването за смъртта на 17-годишната Виктория са назначени три експертизи съдебно-медицинска, техническа и ДНК експертиза, които ще бъдат готови до два месеца. Очаква се те да дадат яснота какво е било състоянието на момичето преди да бъде блъснато.

Екип на БНТ-Благоевград

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин с остри критики към САЩ
Путин с остри критики към САЩ
Сербезова създаде работна група за проверка на стандартите в "Спешна помощ"
Сербезова създаде работна група за проверка на стандартите в "Спешна помощ"