НОВИНИ

Стабилно е състоянието на ранените в катастрофата на АМ "Струма"

Айше Сали
от Айше Сали
18:25, 23.11.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Оцелелите 7 души от изгорелия автобус са настанени в "Пирогов" с различна степен на изгаряния, един е с фрактура. В болницата по-рано бяха премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и министрите на здравеопазването и външните работи на западната ни съседка.

Състоянието им остава стабилно, като един от тях е в травматология. Други двама са в отделението за изгаряния, един в реанимация. Те са без опасност за живота.

Последните хора, които се видяха и разговаряха с тях, бяха главният прокурор на РСМ и говорителят на Иван Гешев Сийка Милева. По думите на Милева те са в много лошо психическо състояние и още са в шок от инцидента.

Травмите на ранените при катастрофата не са тежки, съобщи директорът на "Пирогов"

"Травмите не са тежки , в стабилно състояние са. Няма опасност за живота им, всичките консултации и изследвания, които трябва, са направени и предстоят обработка на раните, покриване на някои изгаряния, които са сравнително леки, може да се наложи някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки. С две думи, всичко каквото трябва за гражданите на Република Северна Македония е направено, както се прави за всеки гражданин от страната в България", заяви директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански.

Външният министър на РСМ: 10 деца са загинали при катастрофата

Най-младият пациент, настанен в "Пирогов", е на 16 години най-възрастният - на 50. Пред болницата има и роднини на пострадалите, които продължават да се опитват да разберат повече информация за близките си.

"Имаме 5 от фамилията - майка, две лели и две братовчедки. Майката е на 71 години, двете лели са на 57 и 58 години и братовчедките на 21 и 22 години. Имало е три автобуса, но ние не знаехме те в кой са. По пътя ни пуснаха запис от телефон, че нашето семейство е било в автобуса. Приятели от полицията ни пуснаха записа. Автоматично тези, които са оцелели са тук, а тези, които са загинали, са там", разказа Севдел Абдуловски.

Близки на пострадалите от АМ "Струма" пристигнаха в София

По темата работиха: Айше Сали и Цанка Николова

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЖКИЯ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дългът на Тотнъм набъбна на над 700 милиона паунда
Дългът на Тотнъм набъбна на над 700 милиона паунда
Официално: Левски подписа с Цунами
Официално: Левски подписа с Цунами