НОВИНИ

Станислав Балабанов: След като СОС има председател, на опозицията ѝ се полага да поеме част от комисиите

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 10.02.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа "Има такъв народ". Единствената партия, която остава в опозиция и която до последно излъчваше свой кандидат за председател на Столичния общински съвет. Това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Вече след като има председател на СОС и след като видяхме новата сватба, само че на местно ниво - между ГЕРБ, ПП и вече с подкрепата на новите предатели от другите формации - от БСП и "Възраждане", на опозицията така или иначе ѝ се полага по паритетен принцип да поеме част от комисиите в СОС. Но това не означава, че ние сме част от тази сглобка, напротив - останахме единствените истински, които удържаха на думата си в тази ситуация", посочи Балабанов.

По отношение на бюджета на София, той каза, че 2,5 млрд. лева има да се разпределят и стремежът за власт и към икономически интереси обединява коренно различни формации:

"Ние стоим най-коректно в публичното пространство, защото защитихме волята на избирателите, които ни гласуваха доверие, макар че сме с трима общински съветници. Но като гледам как се развиват политическите процеси у нас, съвсем скоро ще бъдем много повече."

Той увери, че единствената алтернатива на сегашното управление е "Има такъв народ". Призна, че със сигурност имат път към властта, но това ще стане след нови избори, когато българските граждани ще подредят политическата карта на страната.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона постигна трети пореден успех в Евролигата
Барселона постигна трети пореден успех в Евролигата
Светът отбелязва лунната Нова година
Светът отбелязва лунната Нова година