НОВИНИ

Стая за спешна помощ с масажен душ и бонбони откри новото ръководство на "Автомагистрали"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:04, 02.07.2021
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Новото ръководство на "Автомагистрали" влезе във владение. На брифинг пред медиите ръководството показа какво има в загадъчното помещение, обявено за стая за медицинска помощ - оказа се, че там няма дори лейкопласт.

Стаята се намира срещу кабинета на вече бившия заместник-директор.

"В тази стая по заповед е трябвало да има шкаф с медикаменти. Едва ли спалня за двама е подходяща за стая за спешна медицинска помощ", каза Десислава Христова от "Автомагистрали" ЕАД.

В стаята за спешна помощ няма анкерпласт и спирт, както и нито едно хапче за главоболие. Има обаче бонбони, чисто нови чаршафи, смарт телевизор, диванче, което става на спалня, както и душ за масажи.

Новото ръководство на "Автомагистрали" заяви, че ще работи по нов начин - изцяло прозрачно и законосъобразно.

"Автомагистрали" вече е с ново ръководство

На брифинг в регионалното министерство стана ясно още, че АМ "Хемус" няма да е готова и през 2024 г. заради непълно проектиране. Не може да се прогнозира кога ще е готов аутобанът, тъй като от 9 участъка се работи само по три.

"Никой от нас няма интерес да се спира това строителство. Уверявам ви с цялото си сърце и душа", подчерта министър Комитова.

Участъците 4, 5, 6 имат изготвени подробни устройствени планове, но предстоят отчуждителни процедури, проект за строителство и разрешение за строеж. За последните три участъка с дължина 89 км няма нищо направено до момента заявиха от регионалното министерство.

"Когато се реши да се прави магистралата, трябва да тръгне да се проектира цялата магистрала. В момента какво се получава. Имаме проекти, образно казано, за една трета част от магистралата за другата част нямаме проекти и нямаме подробни устройствени планове, каза Иван Шишков", съветник на регионалния министър.

"Това, което е казано от предишните правителства, се вижда, че няма как да бъде спазено реалистично. Абсурдно е 2024 г. да бъде завършена магистралата", каза Тодор Анастасов, заместник-регионален министър.

Регионалният министър припомни, че въпреки липсата на разрешителни за строеж за подготовката на изграждането на шестте участъка държавното дружество "Автомагистрали" е получило авансово 1,38 млрд. лева, като 675 млн. лева от тях вече са дадени на подизпълнители.

"В участъците 4, 5, 6, 7, 8, 9 ние всички данъкоплатци сме си купили магистрала на зелено. Докато започнем да строим, ако фирмите фалират, дали пък няма да ни излезе доста високо тази цена", попита министър Комитова.

При строежа на участъци 3 и 4 на магистралата, по които още се работи, са били увредени 84 декара горски площи. Те са били засипани със земни маси и инертни материали. По случая е назначена проверка, обяви директорът на ДНСК архитект Влади Калинов.

Вижте повече подробности в репортажа на Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов започна подготовка с ЦСКА
Валентин Антов започна подготовка с ЦСКА
Дими Стоянович: Публиката е висока колкото са високи и нейните медиатори
Дими Стоянович: Публиката е висока колкото са високи и нейните медиатори