НОВИНИ

Стефано Пиоли след победата над Тотнъм: Доволен съм, но трябваше да вкараме още голове

стефано пиоли победата тотнъм доволен съм трябваше вкараме голове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:59, 15.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволство от представянето на своя отбор и победата над Тотнъм с 1:0 в първи осминафинален мач от Шампионска лига.

"Беше труден мач, тежка битка, както очаквахме, играхме играта, която трябваше да играем, с фокус, решителност и отборна работа. Доволен съм", каза Пиоли пред Mediaset.

"Един треньор винаги е щастлив, когато види работата, свършена през седмицата в тренировките, приложена на терена. Не се е случвало толкова често напоследък, можехме да играем малко по-атакуващо през второто полувреме, когато пресата на Тотнъм отпадна, но момчетата играха със страхотен дух, решителност и твърдост", каза още Пиоли.

Треньорът на Милан съжали за два пропуска в края на мача, които биха направили аванса на "росонерите" по-внушителен преди реванша в Лондон на 8 март.

"Да, трябваше да вкараме тези две положения. Положителното е, че се защитавахме много добре при статичните положения. Това е само първата стъпка, втората ще бъде още по-трудна", каза Пиоли.

Милан побеждава отбор от Висшата лига за първи път в Шампионска лига от сезон 2011/12, когато надигра Арсенал с 4:0 в първи осминафиналите мач в турнира. След това "росонерите" губят всяка от петте срещи с английски отбори в Шампионска лига.

"Това е представяне, което ще повиши самочувствието ни, но трябва да бъдем енергични и динамични, защото това е нашият начин на игра. Беше труден месец, опитваме се да преодолеем тези трудности и продължавам да вярвам, че работя с наистина специален отбор", каза Пиоли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансов специалист победи бившия номер 8 в света Джак Сок на турнира в Делрей бийч
Финансов специалист победи бившия номер 8 в света Джак Сок на турнира в Делрей бийч
Рускиня е заплашена със затвор заради пост в Инстаграм срещу войната в Украйна
Рускиня е заплашена със затвор заради пост в Инстаграм срещу войната в Украйна