НОВИНИ

Стейк Ф1 показа болида си за новия сезон във Формула 1

През настоящата кампания за екипа, по-познат на всички като Заубер, отново ще карат Валтери Ботас и Джоу Гуаню

стейк показа болида новия сезон формула
bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 06.02.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Заубер във Формула 1, който ще носи името Стейк Ф1 до влизането на Ауди от 2026-а година, представи новия си болид С44 за сезон 2024 на специална церемония в понеделник вечер в Лондон.

Автомобилът на базирания в Хинвил, Швейцария тим от новата година ще бъде и с нови цветове - черно и зелено, което заменя червеното през последните няколко години, в които екипът носеше наименованието Алфа Ромео.

За да се съобрази с ограниченията за хазарт в някои страни, Стейк Ф1 ще се състезава под две имена този сезон, разкрива представителят на тима Алесандро Алуни Брави

"Още миналата година имахме две различни имена - Alfa Romeo F1 Team Stake в определени държави и Alfa Romeo F1 Team Kick. Тази година също ще имаме и две различни имена за различните страни, в които ще се състезаваме, за да спазим приложимите местни закони. Там, където залагането е забранено, тъй като има ограничения за рекламиране на хазарт, ние ще използваме Kick в името на нашия отбор", заяви италианецът.

Въпреки промените в името от Заубер запазиха пилотите си от последните две години и за екипа отново ще карат Валтери Ботас и Джоу Гуаню.

"Новият C44 определено се усеща различно, както по отношение на външния вид, така и на това, което можем да очакваме от него. Трябва да се представим по-добре като екип и да извлечем максимума от неговия впечатляващ потенциал. Нищо друго няма значение", коментира финландецът.

"Това е по-амбициозна кола, с повече потенциал в нея", сподели техническият директор на отбора Джеймс Кий.

Новият болид на Стейк Ф1 ще направи своя неофициален дебют в петък в Барселона като част от подготовката за предсезонните тестове във Формула 1, които ще се проведат в Бахрейн между 21 и 23 февруари. Страната в Близкия изток ще приеме и откриващото състезание за новата кампания, което е предвидено за 2 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха грипна ваканция за учениците в област Велико Търново
Обявиха грипна ваканция за учениците в област Велико Търново
Как ГДБОП и ДАНС се озоваха в центъра на нов шпионски скандал? - коментар на експерти по сигурност
Как ГДБОП и ДАНС се озоваха в центъра на нов шпионски скандал? - коментар на експерти по сигурност