НОВИНИ

Стилияна Николова грабна златен медал в многобоя на Гран при турнир в Марбея

стилияна николова грабна златен медал многобоя гран турнир марбея
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФХГ
22:19, 09.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя по време на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран при в Марбея, Испания.

Възпитаничката на Валентина Иванова Николова стартира много стабилно новия сезон и заслужи златния медал днес с резултат от 132.169 точки - 35.167 на обръч, 32.801 на топка, 33.434 на бухалки и 30.767 на лента.

По този начин Стилияна изпревари Тахмина Икромова Узбекистан, която остана втора със 128.369 точки, а с бронза се окичи световната шампионка Даря Варфоломеев от Германия със 127.936 точки.

Втората българка в надпреварата Ева Брезалиева също стартира много добре в първите три съчетания, но на лента допусна сериозни грешки и в крайна сметка се нареди 7-а в подреждането. Възпитаничката на Бранимира Маркова приключи състезанието със 124.469 точки (33.834 на обръч, 31.167 на топка, 32.334 на бухалки и 27.134 на лента).

За двете гимнастички турнирът в Марбея продължава утре с финалите на отделните уреди, като Стилияна Николова ще играе на обръч, топка, бухалки и лента, докато Брезалиева ще пропусне единствено борбата за отличията на лента.

Съдия за България на това състезание е Филипа Филипова, която днес беше в панела за трудност с тяло на обръч и бухалки.

В същото време ансамбълът на България за жени в състав Камелия Петрова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска, водени от старши треньора на отбора Весела Димитрова и нейния помощник Ясена Стойнева, днес изиграха демонстративно съчетанието си с пет обръча по време на надпреварата в Марбея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Стефанов беше опериран успешно
Илиян Стефанов беше опериран успешно
Студентка от Чехия стана Мис Свят 2024 (СНИМКИ)
Студентка от Чехия стана Мис Свят 2024 (СНИМКИ)