НОВИНИ

Николова е финалистка на обръч и топка, Калейн е с най-висок резултат на обръч на европейското по художествена гимнастика

България заема трета позиция във временното класиране на отборната надпревара.

стилияна николова класира финалите обръч топка боряна калейн висок резултат обръч
Снимка: фейсбук БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 23.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Стилияна Николова си осигури участие на финалите на обръч и топка, а Боряна Калейн на обръч след квалификациите на двата уреда във втория състезателен ден на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.

България заема временно трета позиция в отборната надпревара при жените след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките играха с обръч и с топка, а утре ще представят композициите си с бухалки и с лента.

Националките Николова и Калейн изиграха съчетанията си с обръч и с топка в първия поток и събраха 136.050 точки.

Двете допуснаха грешки на топка, но се представиха силно на обръч, като Калейн е с първа по сила оценка до момента 36.550 точки, а Николова с трета - 35.950.

Водач във временното класиране за отборната надпревара е Израел със 136.850 точки, а втората позиция заема Италия със 136.150 точки.

Стилияна Николова заема второ място в квалификацията за индивидуалния многобой с актив от 69.450 точки след първите две групи. Възпитаничката на Валентина Иванова е с трети по сила резултат на обръч от 35.950 и пети на топка от 33.500 точки.

Лидер сред първите два потока е световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели (Италия) със 70.550, а трета се нарежда представителката на Израел Даниела Муниц с 68.550 точки.

Боряна Калейн заема временно осмо място със сбор от 66.600. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-висок резултат на обръч от 36.550 точки след първите два потока. Тя обаче отпадна от финала на топка, след като допусна грешка в изпълнението си.

Квалификациите с бухалки и с лента при жените продължават утре. С бухалки ще участва Боряна Калейн, а с лента - Стилияна Николова. Дебют на европейско първенство във възраст жени ще направи Елвира Краснобаева с бухалки и с лента.

БНТ 3 излъчва състезанието НА ЖИВО от четвъртък до неделя!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебатът на водещите кандидати за председател на Европейската комисия в Брюксел
Дебатът на водещите кандидати за председател на Европейската комисия в Брюксел
Опасна и незаконна търговия с лекарства в интернет - екип на БНТ попадна на сайт, който твърди, че внася медикаменти от Турция
Опасна и незаконна търговия с лекарства в интернет - екип на БНТ попадна на сайт, който твърди, че внася медикаменти от Турция