НОВИНИ

Стойчо Младенов: Ако този терор продължава, сме готови за повече, не си говоря с Гриша Ганчев

Стойчо Младенов
bnt avatar logo
от БНТ
11:14, 11.04.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше подготвил за журналистите на пресконференцията видео с набор от конкретни ситуации, в които според него „червените“ са били ощетени по време на мачовете. „Армейците“ гостуват на Славия в първия полуфинал за Купата на България във вторник, 12 април, от 19.00 часа.

Стойчо Младенов обяви, че на съдиите им е разпоредено да дават картони на „червените“ футболисти.

По време на брифинга Стойчо Младенов разкри, че не води разговори с Гриша Ганчев за ЦСКА от декември месец. Треньорът в момента комуникира с неговия син Данаил Ганчев. Наставникът не пожела да разкрие повече за разрива, който се е случил през декември 2021 година.

„Подготвил съм ви тази изненада, за да си припомним терора срещу ЦСКА и да отправим едно предупреждение към управляващите българския футбол, че това е недопустимо. Отговорността за лошите резултати аз я поемам, това не е оправдание, но е един от начините на обезверяване и отчаяние, защото както и да правим омаломощават силата, която притежаваме в определените мачове. Не, че е изненада, защото вие сте гледали всички тези мачове. Това е само 1/10 част от всичко, което се е случвало. Искам да има феърплей в полза на футбола“, сподели Стойчо Младенов.

„Знаете ли какво нареждане има на съдиите? Да се показват картони на ЦСКА“, каза още наставникът. Треньорът обаче не посочи конкретен човек, който е разпоредил това на реферите. Наставникът сподели още, че в момента, в който тимът се е доближил на две точки до Лудогорец, тогава е започнал този "терор".

„Терорът продължава. Нека да не се подминава. Тази информация, която ви я давам, че е казано да се показват на ЦСКА картони, ми е казана от съдия. Ако не ни показват картони, наказват съдиите“, добави треньорът, който коментира почти всички ситуации, които пусна пред репортерите на брифинга.

Стойчо Младенов беше много емоционален по време на разясняването на ситуациите.

"Малтретират даже наши преотстъпени футболисти. Не сме слепи, мъчихме досега, но не означава, че не виждаме какво се прави срещу ЦСКА. Целта не е да се оправдаваме. Как да победим като не вкарваме гол? Никой не ни е виновен, че не успяваме да отбележим гол. Но сега влизаме в най-важните мачове. Ако този терор продължава, ние сме готови за нещо повече. Ще се защитаваме“, добави Младенов.

Стойчо Младенов призна, че остротата на тима е притъпена, но се надява това да се промени в предстоящите двубои, в това число и за Купата на България срещу Славия.

В другия полуфинал Левски се изправя срещу Лудогорец.

"На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам клуба. Работихме до декември месец по този начин. Сега не знам кой е гледал тези състезатели, които са взети. За да носи треньорът 100% отговорност, трябва да му се даде да работи това", уточни треньорът, който даде да се разбере, че играчите, които той е искал да бъдат привлечени са били отхвърлени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата дължи 34 млн. лв. за ЛОТ 2 и 3 на АМ "Хемус"
Държавата дължи 34 млн. лв. за ЛОТ 2 и 3 на АМ "Хемус"
Ясен е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло
Ясен е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло