НОВИНИ

Стоян Мирчев, БСП: Готови сме да сътрудничим с всички организации в защита на изборите

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 05.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Политика
Слушай новината

Нашата основна задача преди изборите е да накараме хората да повярват през нашата платформа, че ние сме алтернативата на това управление. Така в студиото на"Още от деня" Стоян Мирчев от БСП обясни изборната стратегия на своята партия. Той заяви, че социалистите са направили вече своята заявка за властта, но "власт не на всяка цена", а в предлагане и защитаване на политики. По пътя към постигане на целта, а именно - българските граждани да си върнат държавата - социалистите са готови да преговарят с всяка организация от политическия спектър, която е на същите позиции по отношение на осигуряването на честни избори. Мирчев припомни
за случаи при предишни избори, когато държавата си е затваряла очите за нарушения в изборния процес, а това води до недоверие в институциите.

Сега, според него, най-належащо е да се опази редът и честността на вота, включително с грижа за строго спазване на закона и реда, за условията и здравето на хората в секционните комисии.

"Защитата на демокрацията е задължение не на една, а на всички партии", убеден е Мирчев.

Що се отнася до възможностите за коалиране, социалистът заяви, че в следващия парламент БСП ще бъде отворена за това, но с политически сили, които имат сходни платформи.

Декларираните от ДПС намерения да не подкрепи президента Радев на следващите президентски избори Мирчев определи като отклоняване на вниманието от непосредствено предстоящите парламентарни избори към по-късния избор за държавен глава.

Социалистът коментира и изключването на Георги Гергов от партията му като правилна постъпка в посока оздравяване на пловдивската партийна организцаия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на седмицата ще е ясно колко хора от домове за възрастни ще се ваксинират
До края на седмицата ще е ясно колко хора от домове за възрастни ще се ваксинират
Решаващ вот в Джорджия определя кой ще контролира Сената
Решаващ вот в Джорджия определя кой ще контролира Сената