НОВИНИ

Студено и ветровито до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 24.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с много студено и ветровито време. Минималните температури и днес в цялата страна, дори и на морския бряг са отрицателни, в Бургас - минус 3°, в София - минус 8°, на Мусала - минус 25°.

Днес максималните температури вече в по-голямата част от страната, в областите с код жълто, с изключение на крайбрежието, ще останат под нулата, а в източната половина от страната ще духа и силен вятър от север-североизток.

Очакванията са за пориви със скорост над 70 км/ч и максимални температури в интервала от минус 5° до минус 1°, в югозападните райони и по Черноморието - между 0° и 2°. Ще има променлива облачност, намаляваща в Западна България до слънчево време. На отделни места ще превали слаб сняг, главно в северните и в планинските райони.

През нощта ще остане облачно и ветровито. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 11° и минус 2°, в София - минус 10°.

Утре над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над Източна България ще остане предимно облачно. Ще духа умерен северозападен вятър, в крайните югоизточни райони - от север. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София - минус 3°.

Предупреждение за ледено време, с максимални температури под нулата и минимални под минус 10 градуса, остава в сила в Югозападна България.

На морския бряг облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са около и малко над нулата, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

С променлива облачност ще бъде в планините. Слаби валежи от сняг ще има на места в масивите Западна България.

Вятърът ще е умерен от северозапад, по високите и открити части - временно силен от североизток. Остава студено, с максимални температури в курортите около минус 10°, минус 13°.

През следващите дни температурите бавно ще се повишават. Ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ига Швьонтек сломи Кърстя за четвъртфинал в Мелбърн
Ига Швьонтек сломи Кърстя за четвъртфинал в Мелбърн
Филип Кръстев се присъединява към Левски до часове
Филип Кръстев се присъединява към Левски до часове