НОВИНИ

Ковач от Банско твърди, че е пребит без причина от жандармеристи

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 24.01.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Известен ковач от Банско сигнализира за полицейско насилие. Радослав Сарафов твърди, че е пребит от служители на Жандармерията без повод в нощта на събота срещу неделя.

Информация за случилото се разпространиха негови приятели в социалните мрежи.

Радослав Сарафов се прибирал пеш от цеха, където работи към дома си. Спрял да изчака негови приятели, когато по думите му бил нападнат и пребит от служител на жандармерията. Според мъжа той не дал повод за агресията на униформения.

"Ако това, че съм се усмихнал и казал "Какво толкова ви преча в 12 през нощта, на път извън града в пустото". Ако това е провокация, добре, съгласен съм, провокация е, но арестувайте ме, сложете ми белезниците, в ареста ме вкарайте, но нищо такова. Аз в момента не мога да осъзная какво се случи с мен. Излезе човекът от предната врата и директно с шут, ритник, ми посече коляното, аз помислих, че ми счупи крака. Паднах на земята и почнаха да ме ритат", казва Радослав Сарафов.

Мъжът си е извадил медицинско за нараняванията, които има.

"Имам хематоми по гръдния кош. Вътрешни наранявания нямам. От предварителния преглед не се установи нищо да има в коляното, но снощи вдигнах температура висока и сега отиваме на травматолог в София да се види какво имам на ставата. Не обвинявам полицията в случая. Тоя конкретен патрул ще направя всичко възможно по съдебен ред да си получат това, което заслужават", казва Радослава Сарафов.

Негови приятели също го подкрепят.

"Ние знаем как да си търсим правата. Отиваме, сядаме, пишем - има адвокати, прокуратура. За това нещо се сезира и Районна прокуратура, ще пуснем писма и до главния прокурор, и до МВР, и до вътрешна сигурност. Тези момчета нямат място в системата понеже са срам за пагона", заяви Георги Делиев, приятел на Радослав.

От полицията са започнали вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на реда са превишили правата си.


Репортер: Станислава Христова/Анатоли Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пробив в стената на язовир "Тополово 2", няма опасност за населените места
Пробив в стената на язовир "Тополово 2", няма опасност за населените места
Семейства се притесняват от двойни сметки за промишлен ток
Семейства се притесняват от двойни сметки за промишлен ток