НОВИНИ

Рекорд на приети деца в болница заради COVID-19 в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 24.01.2022 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Отделението за малки пациенти е препълнено. Наложило се е да се разкриват допълнителни легла. На този фон от днес се въвеждат и нови мерки за учениците в региона.

"Леглата са осигурени от тези, които са за възрастни, защото все още разполагаме с този капацитет. Категорично от името на ръководството на заведението искаме да заявим, че няма да бъде върнато нито едно дете, което се нужда от лечение в болничното заведение, така че на този етап ги трансформираме, доколкото е възможно. Повечето от тях са с характерните симптоми от кашлица, повишена температура, обща отпадналост, има развити и пневмонии, които се лекуват по утвърдените стандарти", заяви д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на УМБАЛ Бургас.

"Още една мярка има, че е ограничен достъпът до моловете, кафенетата, кината за деца под 18-годишна възраст. Те могат да влизат само с придружители - родители, настойници. Контролът ще се осъществява, както досега се правеше, с проверки, които са съвместни от различни институции", заяви д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

Вижте и още във включването на Давид Сукнаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко души са санкционирани за неспазена карантина?
Колко души са санкционирани за неспазена карантина?
Остра реакция от НИМХ срещу прехвърлянето на института към екоминистерството
Остра реакция от НИМХ срещу прехвърлянето на института към екоминистерството