НОВИНИ

Въвеждат ротационно обучение в София и Бургас от днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:58, 24.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас да минат в дистанционно обучение за седмица, а тези от 1-ви до 4-ти и 7-и, 10-и, 12-и клас - остават в клас. В Бургас студентите минават онлайн, присъствено ще се провеждат единствено практическите им занимания.

Още за мерките в Бургас - вижте включването на Давид Сукнаров.

В Сливен, Нова Загора, Ямбол, както и общините Пловдив, Карлово, Куклен, Сопот, Раковски и Родопи директно се преминава към онлайн обучение за всички деца. Мярката ще важи до 31 януари, т.е. до настъпване на междусрочната ваканция. Спират и извънкласните занимания. Забраняват се и събиранията, затварят пенсионерски клубове.

Дeтскитe гpaдини в Бялa зaтваpят дo 31 янyapи. Затягат се и мерките в област Благоевград. Учениците от 5-и до 12-и клас ще се обучават дистанционно за седмица, а тези от 1-ви до 4-ти клас остават в клас, но ще правят тестове за COVID-19 веднъж седмично. Освен това за подрастващите се въвежда и вечерен час. Те няма да бъдат допускани навън и до обществени места без придружител след 20.00 часа. Заради високата заболеваемост сред най-малките в община Разлог за една седмица ще бъдат затворени детските градини и ясли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студено време, слаб сняг
Студено време, слаб сняг
2847 са новите случаи на коронавирус
2847 са новите случаи на коронавирус