НОВИНИ

"Живот от живота": БНТ1 с телевизионна премиера на филма на Стефан Командарев

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 24.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Телевизионната премиера на документалния филм на режисьора Стефан Командарев "Живот от живота" е тази неделя, 30 януари от 21.00 часа по БНТ1.

Лентата е посветена на проблемите на донорството и трансплантациите и е осъществена с подкрепата на Българска национална телевизия. Тя проследява смущаващата обща съдба на стотици българи, които чакат за орган или са приели от дарители своя нов живот.

Към настоящия момент около 1000 българи чакат за трансплантация.

В "Денят започва" ви срещнахме с едно от главните действащи лица във филма - проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на КАИЛ в УМБАЛ "Света Марина".

"Филмът мен също много ме докосна, когато го гледах, въпреки че участвах в него. Той е силно човешки и дълбоко показващ онова, което се случва не само като изречения във вестника, а в реалността", разказва проф. Платиканов. "Това, което искам да кажа на хората, е, че ние правим онова, което зависи от нас и се надяваме да помагаме. От началото на тази година в болница "Света Марина" имаше две донорски ситуации. Едната, за съжаление, не я реализирахме, просто защото семейството първо каза "да", но после каза "не".

Още подробности вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашка пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова
Опашка пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова
Нощните заведения в София готвят неподчинение на новите мерки
Нощните заведения в София готвят неподчинение на новите мерки