НОВИНИ

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн отмени сватбата си заради Омикрон

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:33, 24.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че отменя сватбата си. Причината е, че и тя, като останалите граждани на страната, спазва наложените от нейното правителство нови ограничения срещу разпространението на Омикрон.

Джасинда Ардърн даде личен пример, че разпоредбите за COVID-19 важат за всички.

От неделя в Нова Зеландия са в сила нови мерки, включително ограничаване броя на хората на събирания като сватби. Събиранията на закрито в барове и ресторанти се ограничават до 100 души, но ако посетителите нямат ваксинационен сертификат, се допускат до 25 души. Маските в магазините и обществения транспорт са задължителни.

"Колкото до мен - моята сватба няма да се състои, но аз просто ставам част от новозеландците, които вече са се сблъсквали с подобна ситуация заради пандемията. Към всички, чиито планове са се объркали - много съжалявам, но сме твърдо убедени и знам, че го правим един за друг, за да можем да продължим напред", каза Джасинда Ардърн, премиер на Нова Зеландия.

Ардърн планираше да сключи брак с телевизионния водещ Кларк Гефорд, от когото има дъщеря. През 2018 г. семейството предизвика истински фурор, появявайки се с 3-месечното си тогава бебе на среща на Общото събрание на ООН.

На следващата година родителите на момиченцето Неве Те Ароха се сгодиха.

В края на миналата година Джасинда Ардърн и тригодишната ѝ дъщеря отново привлякоха вниманието - премиерът на Нова Зеландия прекъсна излъчване на живо във Фейсбук във връзка с мерките заради пандемията, за да приспи детето си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейства се притесняват от двойни сметки за промишлен ток
Семейства се притесняват от двойни сметки за промишлен ток
Колко души са санкционирани за неспазена карантина?
Колко души са санкционирани за неспазена карантина?