НОВИНИ

Световното първенство по плувни спортове в Япония пряко в ефира на БНТ 3

Зрителите на обществената телевизия ще преживеят незабравими емоции с турнирите по плуване, водна топка, скокове във вода и артистично плуване.

световното първенство плувни спортове япония пряко ефира бнт
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 30.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Кампанията "Спортно лято с БНТ 3" продължава с едно от най-очакваните спортни събития през сезона – световното първенство по плувни спортове от 14 юли до 30 юли в японския град Фукуока. Зрителите ще имат възможност да се насладят на вълнуващи часове в ефира на обществената телевизия с постиженията на най-добрите състезатели на планетата по плуване, водна топка, скокове във вода и артистично плуване.

В плувния турнир България има трима представители – Габриела Георгиева, която на последното световно първенство в Будапеща през 2022 г. достигна до полуфинал, ще плува в дисциплините 100 и 200 метра гръб, европейският вицешампион от Будапеща 2021 и финалист от Олимпийските игри в Токио 2020 Йосиф Миладинов ще се състезава на 50 и 100 метра бътерфлай, а трениращият в САЩ Любомир Епитропов, който достигна до полуфинал на Игрите в японската столица, ще даде всичко от себе си на 50, 100 и 200 метра бруст.

Състезанията в плуването, които започват на 23 юли и приключват на 30 юли, ще коментира Бюлент Мюмюнов в компанията на генералния секретар на БФ Плувни спортове Димитър Бобев и бившия национал по плуване Виктор Русинов. БНТ 3 ще излъчи пряко от Фукуока осемте финални сесии, които са всеки ден от 14:00 часа българско време. Непосредствено преди тяхното начало специални репортажи ще обобщават представянето на българските състезатели в квалификационните серии.

Между 15 юли и 22 юли ще бъдат излъчени осем финала в турнира по скокове във вода (повечето от тях са с начален час 12:00), като коментатор ще бъде специалистът Георги Чобанов.

БНТ 3 ще покаже елиминационната фаза на турнира по водна топка – мачовете от четвъртфиналите (на 25 юли), полуфиналите (на 27 юли) и двубоя за титлата на 29 юли, които ще бъдат коментирани от Николай Кръстев и Андрей Константинов.

Андрей Демирев от мястото на събитието ще пресъздаде атмосферата на най-голямото събитие в плувните спортове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна
Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна
Тейлър Фриц срещу Александър Вукич на финала на тенис турнира в Атланта
Тейлър Фриц срещу Александър Вукич на финала на тенис турнира в Атланта