НОВИНИ

Въздушни удари в Украйна, атака с дронове в Москва

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:05, 30.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Един човек е загина, а най-малко петима са ранени след ракетна атака в Суми. Нападение и в Запорожие, с най-малко двама загинали. В Русия - атака с дронове в Москва, засегнати са няколко небостъргача, няма данни за пострадали. За няколко часа работа спря летище Внуково, задържани са били около 20 полета. По данни на руското Министерство на отбраната, украинските сили са атакували Крим с 25 безпилотни машини. Според ведомство, всички са обезвредени.

При ракетната атака в Запорожие е засегната жилищна сграда, учебно заведени и супермаркет. Засегнати са и паркирани наблизо автомобили.

Олена работи като касиер на паркинг, близо до мястото на инцидента:

"Всичко се случи за миг. Полетяха осколки, прозорецът беше избит, всичко се срина. Да, добре съм - явно с късмет съм родена."

Двама души са убити при руски ракетен удар срещу Запорожие

През последните няколко седмици руските атаки в източната и североизточната част на Украйна зачестиха и са все по-интензивни, коментират анализатори. През последното денонощие за успешни атаки се съобщава в района на Бахмут. Свалени са 4 руски дрона.

Поредна атака с дронове срещу Москва. Според руското Министерство на отбраната, те са били три и всички са унищожени. Нанесени са материални щети по най-малко две високи сгради. Ранен е един човек.

снимки: БТА

"С приятелите ми бяхме наели апартамент. В някакъв момент чухме взрив и всичко подскочи. Имаше много, много дим. Не можеше нищо да се види", разказа Лия, свидетел на експлозията.

От съображения за сигурност полетите на летище Внуково са били временно преустановени. За осуетена атака с дронове в Крим съобщи руското военно министерство - 16 са унищожени от системите за ПВО, а 9 са прихванати преди достигане на целите си. Киев не е коментирал нападението с безпилотни машини.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на спорта Димитър Илиев в "Арена спорт" - 30.07.2023 г.
Министърът на спорта Димитър Илиев в "Арена спорт" - 30.07.2023 г.
Отново опасно горещо: Температури до около 40° в средата на новата седмица
Отново опасно горещо: Температури до около 40° в средата на новата седмица