НОВИНИ

Свиленски: Пари в бюджета има, но не трябва да има управляващи, които не ги събират

bnt avatar logo
от БНТ
22:09, 28.05.2021
Чете се за: 03:27 мин.
Политика
Слушай новината

Пари в бюджета има, но не трябва да има такива управляващи, които не ги събират. Това заяви в "Панорама" Георги Свиленски в БСП.

Според Свиленски служебният кабинет си върши работата. "Служебното правителство подготвя изборите и показва наследството, показва какво се е случило в НАП, в АПИ, в службите за сигурност. До момента си вършат работата, не са направили нещо за което да бъдат критикувани", каза той.

Свиленски коментира промените в листите на БСП.

"Аз не отпадам от партийното ръководство, то е такова каквото го избира Националният съвет, всеки има своите функции, които трябва да се изпълняват. По отношение на Весела Лечева, всеки има право на избор, лошо е когато имаш претенции да бъдеш само водач, а нямаш желание да работиш когато не си такъв, това важи за всеки един. Целите не са Свиленски да стане депутат, целите са да бъде сменен модела и да бъде подобрен живота на гражданите". Това каза Георги Свиленски от БСП.

Свиленски е убеден, че левият избирател очаква тази коалиция.

"Целите са да бъде променен модела, да бъде сменена политиката, да бъде подобрен живота на българските гражданите. Българският ляв избирател очаква обединен субект, очаква тази коалиция, сега направихме всичко възможно да обединим максимално левия вот, да знаят за какво гласуват левите избиратели. Това раздробяване доведе до това ГЕРБ да управлява 11 години, да съсипва държавата, раздробявайки лявото пространство. С Татяна Дончева водихме разговори, оказа се, че претенциите на това движение са по-големи. Ние сме коалиция и трябва да се съобразяваме с всички коалиционни партньори, с Татяна Дончева предполагам, ще успеем да работим, ако влязат в в следващия парламент като партньори", коментира Георги Свиленски.

Новата партия на Жан Виденов Свиленски коментира така: "Не ни е страх от Жан Виденов, това е част от външната намеса, която иска да раздробява лявото. Подозирам, че зад него стоят хора и кръгове, които искат да няма обединена левица, които искат ГЕРБ да продължи да управлява".

Той също така смята, че има доказателства, че са подслушвани политици и в това няма никакви съмнения.

Свиленски също така заяви, че проф. Янаки Стоилов е един достоен министър и с решение на Националния съвет е част от служебния кабинет.

Свиленски коментира и уволнението на директора на ДАНС. Според него това е политическо уволнение. "Това е политическо назначение и няма как политическо назначение да не го последва политическо уволнение", смята Свиленски.

Гледайте още от дискусиите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца без родители посещават ателие "Прегърни ме"
Деца без родители посещават ателие "Прегърни ме"
Сачева: Приходи в бюджета има, въпросът е дали средствата ще се използват по най-рационалния начин
Сачева: Приходи в бюджета има, въпросът е дали средствата ще се използват по най-рационалния начин