НОВИНИ

Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова ще участват в турнира по художествена гимнастика на Летните световни университетски игри в Китай

татяна воложанина лъчезара пекова участват турнира художествена гимнастика летните световни университетски игри китай
Снимка: БФХГ, фейсбук
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 25.07.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова отпътуваха тази сутрин за участие на XXXI-е Летни световни университетски игри на FISU, които ще се проведат в град Чънду (Китай).

Водач на делегацията е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България на това състезание ще бъде Валя Маркова.

Надпреварата в художествената гимнастика ще се състои от 29 до 31 юли. Състезанието включва многобой и финали на отделните уреди в индивидуалната и ансамбловата надпревара.

Световните университетски игри на FISU се провеждат на всеки две години в различен град. Този празник на международния университетски спорт и култура привлича хиляди студенти спортисти заедно да се състезават, което го прави сред най-големите и най-престижните мултиспортни събития в света. Прегръщайки мотото на FISU за върхови постижения в ума и тялото, лятното издание на Световните университетски игри, включва образователни и културни аспекти, насърчавайки студенти спортисти от цял ​​свят да комбинират високи спортни постижения с интелектуалните си занимания.

12-дневната състезателна програма на Лятната универсиада включва 15 задължителни спорта. За да останат в челните редици на развитието на спорта и иновациите, организаторите могат да включат до три незадължителни спорта от списъка с признати спортове на FISU и програмата на Световното университетско първенство на FISU в своето събитие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският институт в България и НСА "Васил Левски" подписаха споразумение за сътрудничество година преди Игрите в Париж
Френският институт в България и НСА "Васил Левски" подписаха споразумение за сътрудничество година преди Игрите в Париж
Първо заседание на Конституционната комисия в парламента
Първо заседание на Конституционната комисия в парламента