НОВИНИ

Температури между 23° и 28° днес, на места със силен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 11.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево време ни очаква днес, с максимални температури между 23° и 28°, в София - около 22°.

Повече облаци ще има в следобедните часове, но само на отделни места, главно в източните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно до силен вятър от северозапад, който обаче през нощта ще отслабне.

Утре отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над североизточните райони и планините, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Слънчево време и по Черноморието. Там вятърът ще е умерен от северозапад. Максимални температури ще са около 26 - 28°.

Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Ветровито време в планините - ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Ще бъде слънчево. След обяд с временни увеличения на облачността, но валежи почти не се очакват. Максималните температури слабо ще се повишат и в курортите ще са от 10 градуса на Алеко до 23 градуса в Банско.

И на Балканите ще бъде слънчево, от северозапад с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Вятърът постепенно ще отслабне, но ще се задържи доста хладно за средата на юли.

Значителна ще е облачността над Британските острови и страните от Бенелюкс, но ще остане без валежи и в много райони с температури по-високи от обичайните. Необичайно топлото ще е и в Португалия, в по-голямата част от Испания и в Западна Франция. Облачно, на много места с валежи ще е в източната част на Европа.

У нас ветровито време се очаква в сряда, но в четвъртък вятърът постепенно ще отслабне. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Дневните температури ще се повишат и максималните в повечето места ще са между 28° и 33°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев след срещата с Джуканович: България категорично подкрепя интеграцията на Черна гора в ЕС
Радев след срещата с Джуканович: България категорично подкрепя интеграцията на Черна гора в ЕС
МВР: Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев
МВР: Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев