НОВИНИ

Томас Тухел: Трябва да сме хладнокръвни и същевременно да играем с емоция срещу Лацио

томас тухел рябва сме хладнокръвни същевременно играем емоция лацио
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 04.03.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел даде пресконференция преди утрешния мач реванш срещу Лацио от осминафиналите на Шампионската лига, който ще се изиграе в дома на "баварците" - "Алианц Арена".

Преди три седмици шампионът на Германия отстъпи с минималното 0:1 при визитата си в Рим, което постави отборът под голямо напрежение преди двубоя във вторник вечер, но треньорът Тухел смята, че това може би е необходимо за неговия тим.

"Мисля, че ситуацията за нас е ясна, но за топ представяне има нужда и от известен натиск. Последните ни резултати, включително загубата в Италия в първия мач с Лацио, означават, че няма да ни бъде супер лесно утре. Напрежението е необходимо и ще го има утре. Трябва да победим с два гола разлика срещу италиански отбор и то на Маурицио Сари. Летвата е много високо", коментира немският специалист.

Евентуално отпадане за Байерн утре от Лацио ще отбележи първият случай в последните пет издания на Шампионската лига, в който съставът бива елиминиран още в осминафиналната фаза на надпреварата.

По този повод Тухел, който със сигурност напуска поста си в края на сезона, беше запитан дали подобен развой може да доведе до неговото моментално уволнение.

"Това не зависи от мен.Знам, че се съгласихме по темата и обявихме решението, но може да сте сигурни, че никой няма по-голяма амбиция от мен за срещата с Лацио", коментира наставникът.

"Утре всяка минута ще бъде важна. Трябва и търпение, да, защото може да има нервност, ако всичко се проточи. Но нямаме време за губене. Трябва да сме хладнокръвни и същевременно да играем с емоция, за да вкараме повече голове от Лацио", завърши старши Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен е трафикът по главен път Е-79 в посока София
Интензивен е трафикът по главен път Е-79 в посока София
Утре пускат движението по 13,6-километрова отсечка между Видин и Ботевград
Утре пускат движението по 13,6-километрова отсечка между Видин и Ботевград