НОВИНИ

Тренто удари Лубе в първия дуел за титлата в Италия, Казийски и Николов над всички

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:20, 01.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
тренто удари лубе първия дуел титлата италия казийски николов всички
Слушай новината

Отборът на Тренто спечели първия двубой от финалната серия в битката за титлата в италианското волейболно първенство, надигравайки с 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:17) у дома съставът Лубе Чивитанова.

В зала "Пала Тренто" двата тима изиграха много равностоен двубой, в който загатнаха, че ни очаква истинско зрелище в спора за златните медали в италианската Суперлига.

Двубоят стартира с изявено предимство на домакините, които имаха преднина в резултата в хода на целия първи гейм и макар накрая да показаха някои колебания все пак завториха частта след 25:23 в своя полза.

Вторият гейм отново изглеждаше, че ще отиде в актива на Тренто, когато тимът поведе с 18:15, но в следващите няколко минути волейболистите на Лубе повишиха много нивото си на игра и след няколко важни отигравания от страна на Александър Николов изравниха резултата в геймовете.

Ключова за развитие на срещата се оказа третата част, в чийто край Матей Казийски и компания показа повече хладнокръвие и след ново 25:23 взеха ценен аванс от 2:1 гейма.

В четвъртия гейм играта вървеше равностойно до 16:15 в полза на Тренто, когато отлична серия на сервис от Казийски и Микиелето в комбинация с грешките на играчите на Лубе осигури на домакините осем мачбола при 24:16 и вторият от тях беше материализиран.

Големите звезди на вечерта се казваха Матей Казийски и Александър Николов, които станаха най-резултатни за своите тимове, а и в двубоя, завършвайки съответно с по 22 и 20 точки.

За победителите силен мач изигра и Алесандро Микиелето, който реализира 17 точки, докато за Лубе Марлон Янт и Иван Зайцев вкараха по 14.

Битката за шампионската титла в Италия продължава с домакинство на Лубе Чивитанова на 4 май (четвъртък) от 21.30 часа българско време. Играе се до три победи от пет срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късен гол от дузпа спаси Атлетик Билбао при гостуването на Майорка
Късен гол от дузпа спаси Атлетик Билбао при гостуването на Майорка
Микел Артета: Това, което е в нашите ръце, е да опитаме да спечелим мачовете, които ни остават
Микел Артета: Това, което е в нашите ръце, е да опитаме да спечелим мачовете, които ни остават