НОВИНИ

Треньорът на ПСЖ: Бяхме свидетели на едно великолепно световно първенство

Готови сме за втората част на сезона, казва Галтие

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:28, 24.12.2022
Чете се за: 05:50 мин.
Спорт
кристоф галтие лил разделиха спечелената титла
Слушай новината

Старши треньорът на френския гранд ПСЖ даде специално интервю за клубния сайт дни преди възобновяването на първенството във Франция и дни след края на Мондиала в Катар.

"Почивката ни позволи да се възстановим, да освежим умовете си, но и да останем много концентрирани, защото проследихме това великолепно световно първенство. Имах привилегията да прекарам няколко дни в Доха и да видя много мачове. Първенството беше добре организирано, беше на високо ниво и предложи много изненади. Така че, това беше едновременно период, в който си починах, насладих се на време с любимите си хора, но също така и успях да наблюдавам мачове на високо ниво и да проследя играчите на ПСЖ, които бяха част от националния отбор на Франция", заяви Галтие.

56-годишният специалист, който пое тима от новия сезон, коментира и представянето на ПСЖ преди почивката в шампионата на Франция и в Шампионската лига.

"Имахме много добър полусезон, направихме добра серия. Подобрявахме играта си мач след мач, отборът отбеляза много голове, но трябва да поправим някои дребни грешки. Като цяло съм доволен от развитието на отбора, еволюцията на състава и нашата игра. Участвахме и в Шампионската лига, където цялата групова фаза се изигра в кратко време. Ние сме непобедени, изиграхме няколко интересни мача, подобрихме играта си. Двата мача срещу Бенфика показаха, че можем да наложим друг стил на игра. Но като цяло, от гледна точка на игра, голове и точки, беше добър първи полусезон", обясни френският наставник.

Кристоф Галтие сподели, че играчите на ПСЖ, които не са участвали на световното са провели много добра физическа подготовка.

"Смятам, че бяхме един от най-представените клубове на световното първенство. Но много бързо трябва да се върнем към действителността. Вторият полусезон започва с два много важни мача", отбелязва Галтие.

На 28 декември ПСЖ посреща Страсбург, а на 1 януари гостува на Ланс. По време на паузата тимът изигра два приятелски мача.

"Направихме много добра физическа подготовка по време на паузата. Мачовете, които изиграхме бяха много полезни. Също така искахме да видим и младите играчи как се справят на терена. Те бяха много добри в тези два мача и това е добра поличба, защото трябва да имаме играчи на разположение за втората половина на сезона. Това, което видях ме успокои много. Физически сме готови за рестарта на първенството", коментира специалистът.

Французинът коментира, че е много щастлив да види Килиан Мбапе на тренировка с ПСЖ толкова скоро след края на Мондиала.

"Килиан направи страхотен Мондиал и това е силен сигнал за всички, че играч, който бе разочарован, че не успя да вдигне най-хубавия от всички трофеи, дойде да се готви за мачовете, които започват много скоро", каза Галтие.

Завръщането на Мбапе бе сензационно, тъй като всички национали на ПСЖ имаха десет дни почивка. Голмайсторът на Мондиала обаче се появи на тренировъчната база на клубния си тим два дни, след като се завърна в родината си.

В интервюто за сайта на ПСЖ, Галтие заяви още, че винаги търси начини да се подобри играта на отбора му, както и да намери начин да изненада опонентите.

„Обичам моя отбор, обичам играчите и се надявам, че ще изживея втората част от сезона, както изживях първата - с много желание, с много решителност, с много мотивация, но и с много удоволствие", завърши Галтие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Дончич вкара рекордните си за сезона 50 точки и изведе Далас до победа над Хюстън в НБА
Лука Дончич вкара рекордните си за сезона 50 точки и изведе Далас до победа над Хюстън в НБА
На Бъдни вечер се събираме с най-близките в очакване на Рождество
На Бъдни вечер се събираме с най-близките в очакване на Рождество