НОВИНИ

УЕФА извади от нарядите ВАР рефера от двубоя между ПСЖ и Нюкасъл

bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 29.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Съдията на системата за видеоповторения (ВАР) от Полша Томаш Квятковски беше изваден от нарядите на Шампионската лига за днес, след като снощи имаше ключова роля при отсъждането на спорната дузпа в полза на Пари Сен Жермен, с която французите се добраха в самия край на двубоя до равенство 1:1 у дома срещу Нюкасъл.

Квятковски подсказа на своя сънародник и главен арбитър в двубоя на "Парк Де Пренс" Шимон Марчинияк да преразгледа една ситуация, при която топката се удари в ръката на Тино Ливраменто от състава на "свраките", въпреки че преди това се отклони от неговото тяло.

В крайна сметка Марчиняк посочи бялата точка, а Килиан Мбапе превърна дузпата в гол, с което до голяма степен лиши английския тим от шансовете му за продължаване напред в най-престижния европейски клубен турнир.

Според препоръките на УЕФА от април тази година обаче ясно се казва, че "няма нарушение на правилата, ако играч докосне топката с ръка, след като преди това тя се е отклонила от част от тялото му особено когато не отива директно към вратата". Именно според тази трактовка наказателен удар не е трябвало да бъде отсъждан.

От УЕФА отказаха коментар, позовавайки се на политиката си да не коментират съдийски решения по време на мачове, но въпреки това взеха решение Томаш Квятковски да не отговаря за системата ВАР по време на днешния двубой между Реал Сосиедад и Ред Бул Залцбург, като на мястото на поляка беше сложен Марко Фриц от Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На остров Суматра се роди бебе от изчезващ вид носорози (Снимки)
На остров Суматра се роди бебе от изчезващ вид носорози (Снимки)
Окончателно: Драгалевският лифт трябва да се ремонтира, реши ВАС
Окончателно: Драгалевският лифт трябва да се ремонтира, реши ВАС