НОВИНИ

Уроци по пътна безопасност в детските градини и училищата в София

bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 19.04.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Регионални
Слушай новината

Правилата за движение по пътищата са нещо, с което всички трябва да сме запознати, особено когато участници в движението са и деца. Именно затова от Столична община, заедно със столични училища и детски градини отправят посланието си да бъдем внимателни.

Още от ранна възраст децата стават участници в движенията по пътищата, затова е важно не само шофьорите на превозни средства, но и малките пешеходци да знаят правилата в пътната обстановка. За целта учениците упражняват усвоените знанията и на практика с помощта на специални площадки за пътна безопасност.

"В програмната система са заложени такива часове в направления по конструктивно-техническата дейност и в социалния свят, така че учителите един път в месеца с различни теми, според възрастовите особености на децата от първа до четвърта група се занимават. Имат книжки, по които работят, както вече имаме възможност практически да покажем това, което са усвоили и да формират знания за пътна безопасност", каза Бойка Стефанова, директор на 141 ДГ „Славейкова поляна“.

Деца от градини и училища се събраха в столицата на фона на веселото Великденско настроение, за да си припомнят основните и най-важни правила на пътното движение.

Въпреки наученото децата са разсеяни и тези, които трябва да внимават и да пазят живота им в пътната обстановка са възрастните.

"Посланието е да бъдат много внимателни. Винаги децата да бъдат в детски столчета, да бъдат превозвани по правилен начин. Самите шофьори винаги да карат с особено внимание, когато са около градинки, около учебни детски заведения, защото децата са непредвидими, те изскачат ненадейно и всъщност всички ние трябва да пазим нашите деца", каза Бойка Стефанова.

На пътя животът е с предимство. Бъдете внимателни!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стане ли Благоевград градът на японските вишни?
Ще стане ли Благоевград градът на японските вишни?
Григор Димитров: Турнирът в Барселона е специален за мен
Григор Димитров: Турнирът в Барселона е специален за мен