НОВИНИ

Условна присъда за родителите, които нападнаха лекарка от Спешна помощ в Шумен

bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 10.08.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Криминално
Слушай новината

Условна присъда за родителите, които нападнаха и душиха лекарка от Спешна помощ в Шумен, докато преглежда детето им. Майката е осъдена на 1 година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание, а бащата - на 6 месеца също с тригодишен срок на изпитание. Според прокуратурата, деянието е с висока обществена опасност, извършено е с изключителен цинизъм. Присъдата, която получиха е максималната, която предвижда законът.

Пострадалата лекарка може да предяви граждански иск срещу нападателите си. Пред съда обвиняемите заявиха, че разбират за какво са осъдени и доброволно подписаха споразумение за наказанието си. Пред разследващите обаче са заявили, че съжаляват за извършеното и оправдали афекта си с тежкото състояние на детето.

В този ден те били на сватба и детето не се почувствало добре след храната, която консумирало. Семейството работи в Германия. На въпрос ползвали ли са спешната помощ там и по същия начин ли биха реагирали, те не отговориха.

"Такова престъпление е с достатъчно висока степен на обществена опасност и искам да заявя, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна в такива случаи", каза Любомир Георгиев, районен прокурор на Шумен.

Нападнатата лекарка от Шумен пред БНТ: Майката ме заплаши с убийство, докато се опитвах да помогна на детето

"Това е момент на афект, видели са, че детето не е добре. Явно им се е сторила реакцията на лекарката неадекватна и са си позволили да извършат престъпленията, за които бяха осъдени днес", обясни Ивайло Тошев, адвокат на осъденото семейство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителството на газовата връзка Гърция - България ще бъде проверявано всеки ден
Строителството на газовата връзка Гърция - България ще бъде проверявано всеки ден
БФС обяви съдиите само за четири мача от шестия кръг на Първа лига
БФС обяви съдиите само за четири мача от шестия кръг на Първа лига