Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Жена опита да души млада лекарка в Шумен, докато преглежда детето ѝ

Под наказателна отговорност е привлечен и мъж, обиждал и заплашвал медика

от БНТ
11:12, 05.08.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Регионални
Слушай новината

Отново насилие над медик. По време на нощно дежурство, млада лекарка в шуменската болница е нападната и душена от родители на дете, заведено за преглед в Центъра за спешна помощ в града.

Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от село Каспичан, които нападнали, обиждали и заплашвали 25-годишната д-р Айлин Мехмед - дежурен лекар в Център за спешна помощ в града.

Двамата са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Бързото производство е започнато на 2 август 2022 г.

Какво се е случило?

На 2 август около 2.30 ч. в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен пристигнала група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество.

Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Млади жена и мъж се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такъв, но се налагало изчакване на специалиста. Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето си позволила физическо посегателство над медика - хванала я за врата и започнала да я души.

Родителите, нападнали лекарка в Шумен, са задържани

На място пръв се отзовал служител по охраната на болничното заведение, който прекратил сблъсъка. Пристигнал и полицейски екип. Докато се изяснявала ситуацията, нападателите, заедно със своето дете, напуснали болницата. По-късно били установени.

Младата лекарка е получила лека телесна повреда в резултат от нападението.

Вижте повече във видеото от Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Спецов: Освободиха ме по политически причини
Румен Спецов: Освободиха ме по политически причини
Калоян Методиев: В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата
Калоян Методиев: В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата