НОВИНИ

Утре ще е предимно слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 20.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Отбелязахме пролетното равноденствие днес, точно в 17:33 часа, но зимата като че ли не иска да си отива.

Много студено беше тази сутрин, в първия ден от астрономическата пролет, с отрицателни температури в почти цялата страна, с изключение на Черноморието, в Пловдив – минус 7°, в София – минус 9° , в Кнежа – минус 11°.

Студено за сезона се задържа времето и през деня. 5 градуса бяха максималните температури в София, във Враца – 7, а в Плевен и Велико Търново – 8.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури в цялата страна, дори и на морския бряг, отново ще бъдат под нулата, между минус 7° и минус 2°.

Утре ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи почти не се очакват. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°. Ще продължи да духа до умерен, в района на Родопите и временно силен североизточен вятър. Предупреждение за опасно силни пориви е в сила в областите Смолян, Кърджали и Хасково.

В планините облачността ще е променлива, след обяд значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър.

Максималните температури в курортите ще са между минус 7° и минус 4°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Във вторник ще бъде ветровито и облачно, със слаби валежи от дъжд и сняг, на повече места в Южна България. В сряда облачността ще намалее и през следващите дни ще бъде слънчево, а температурите съществено щ есе повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матай с контузия на подбедрицата, минава преглед
Матай с контузия на подбедрицата, минава преглед
Тотнъм измести Манчестър Юнайтед от петото място след домакински успех над Уест Хем
Тотнъм измести Манчестър Юнайтед от петото място след домакински успех над Уест Хем