НОВИНИ

Снаряд избухна пред жилищна сграда в Киев, има ранени

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:12, 20.03.2022
Чете се за: 03:05 мин.
По света
Слушай новината

Снаряд е избухнал пред жилищна сграда в Киев, съобщи кметът Виталий Кличко. Има ранени, а сградата е силно пострадала. Вниманието на света е насочено към бедстващия Мариупол. Стратегическото пристанище на Азовско море е обкръжено от руските сили. Водят се боеве в центъра на града, а въздушните удари не спират.

От Мариупол отдавна не предават журналисти и картина за бедственото положение идва от социалните мрежи и сателитни снимки.

Днес властите съобщиха, че е разрушено художествено училище, убежище на 400 души. Не е ясно колко са загиналите. Не е известно колко души остават затрупани под отломките на бомбардирания на 16 март театър. В града отдавна няма ток, вода, отопление, храната е оскъдна. Последното видеообръщение на украинския президент беше посветено на Мариупол.

Украинските власти съобщиха за бомбардирано училище с 400 души в Мариупол

"Обсаденият Мариупол ще остане в историята с отговорността за военни престъпления. Да сториш на мирен град това, което сториха окупаторите, е терор, който ще се помни с векове. И колкото повече украинците разказват за това пред света, толкова повече подкрепа намираме. Колкото повече Русия подлага на терор Украйна, толкова по-тежки ще са последствията за нея", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Има оцелели след бомбардировката на театъра в Мариупол

Вече дни наред няма промяна на картата на бойните действия. Според Киев руската офанзива е замряла. От Москва отново съобщиха за удари с ракети "Кинжал". От британското военно министерство отбелязват, че руските сили така и не са овладели небето над Украйна.

"От акваторията на Каспийско море крилати ракети "Калибър", както и от въздушното пространство на Крим авиационни комплекси "Кинжал" с хиперзвукови балистични ракети унищожиха база за гориво-смазочни материали в Николаевска област", допълни Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който посредничи в преговорите каза, че страните са "близо до споразумение по основни въпроси", но не даде подробности. Папа Франциск нарече ставащото в Украйна "безсмислено клане" и призова лидерите да спрат "тази отвратителна война".

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

В ТЪРСЕНЕ НА СПАСЕНИЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван
Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван
Младежите, врязали се с кола в белгийски карнавал, ще бъдат тествани за алкохол и наркотици
Младежите, врязали се с кола в белгийски карнавал, ще бъдат тествани за алкохол и наркотици