НОВИНИ

В Цалапица се надяват на възмездие след новината за връщането на Рангел Бизюрев

Обвиняемият за убийството на Димитър Малинов се укриваше в Дания

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
19:31, 13.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Предстои екстрадирането на Рангел Бизюрев в България, съобщиха днес от пловдивската прокуратура. Решението на Върховния съд в Дания, където беше заловен, е окончателно. Рангел беше привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство на 24-годишия Митко от Цалапица, но се укриваше извън страната.

Майката на убития Митко посрещна новината със сълзи от радост.

"Аз се разплаках, прегърнах човека, който получих информацията, и го прегърнах и го стиснах силно и плачейки. Аз бях изгубила всякаква надежда", каза Атанаска Бакалова.

"Искаме всеки, който по един или друг начин е замесен със убийството на Митко, да си понесе наказанието, защото според нас има и други замесени, които на този етап ги крият", посочи Данчо Бимбалов - съпруг на Атанаска Бакалова.

Повече от три месеца продължи процедурата по взимане на решението за екстрадиция.

"Сега ще бъде допълнително уточнена дата и час на предаването от компетентните власти в Дания и нашите власти, в случая - Върховната прокуратура".

По информация на "По света и у нас" екстрадирането може да стане до 3 седмици. В качеството си на обвиняем Бизюрев ще може да даде обяснения по разследването на убийството. По другото дело - срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, Рангел ще бъде разпитан като свидетел.

"За нас е важно да направим новия следствен експеримент, който съм поискала още миналата година и това да се случи с участието на Рангел. Не на последно място - да се чуе това, което Рангел ще каже като фактология", каза Антоанета Николова – адвокат на Атанаска Бакалова.

Адвокатът на близнаците Динкови заяви за БНТ, че те не се притесняват от връщането на Рангел в България.

"И се надявам Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран преди делото и да бъде разпитан , и това дело за укривателство не трябва изобщо да продължава – то трябва да бъде прекратено и да тръгва делото за убийство", каза Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

Делото срещу близнаците вече три пъти беше отлагано. На 26 март ще има ново заседание, с нов съдия, тъй като предишният напусна системата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щефан Крафт спечели състезанието на голямата шанца в Трондхайм
Щефан Крафт спечели състезанието на голямата шанца в Трондхайм
Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Цената на новите блокове ще бъде много по-ниска от 30 млрд. лева
Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Цената на новите блокове ще бъде много по-ниска от 30 млрд. лева