НОВИНИ

Валери Симеонов: НСО продължава да бъде служба извън закона и Конституцията

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 09.07.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Без да съм симпатизант и фен на Бойко Борисов, той се държи нормално и пасивно в провокирания от президента сблъсък. Това каза в предаването "Още от деня" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

При всички случаи, когато има възможност и застане пред камера, особено напоследък, г-н Радев непрекъснато критикува изпълнителната власт, много често неоснователно и слиза до нивото на Корнелия Нинова, без да има сериозна аргументация за това.

Не трябва да има недосегаеми и законът е над всички не само като личности, а и като институции. Трябва да изчакаме да видим доколко ще бъдат аргументирани в съда обвиненията. Не бих оправдал при констатиране на нарушения, особено тежки, свързани с държавна измяна, да се чака да свърши мандатът и тогава да се търсят виновниците.

Точно когато се прие за първи път през 2015-а година закон за НСО, ние изразихме категорична позиция, че НСО не трябва да съществува, трябва да има служба към полицията. Христо Иванов тогава беше правосъден министър и би трябвало добре да познава този закон. Акцията, която той проведе, е продължение на продължаващата вече 6-7 години наша битка, коментира още депутатът.

Симеонов заяви, че НСО, въпреки че има закон за тях, продължава да бъде служба извън закона и Kонституцията.

Непосредствено до този анклав или до тази недостъпна територия, владение на Ахмед Доган, този терен граничи с другия недостъпен анклав: нефтеното пристанище на "Лукойл", където също български граждани нямат достъп. За съжаление доскоро включително НАП и митниците нямаха достъп. Там си е руска територия.

Вижте цялото интервю с Валери Симеонов във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 на Балканите: Северна Македония затвори граници, Косово и Черна гора затегнаха мерките
COVID-19 на Балканите: Северна Македония затвори граници, Косово и Черна гора затегнаха мерките
Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените мерки на обществени места
Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените мерки на обществени места