НОВИНИ

Валежи и застудяване в началото на новата седмица

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 15.10.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - от 25° до 30°, в София - около 26°. Сутринта на отделни места в източните райони ще бъде мъгливо, а след обяд от северозапад облачността ще започне да се увеличава и до полунощ в северозападните райони ще превали дъжд. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и вечерта значително ще се усили.

По Черноморието денят ще започне с ниска облачност или мъгла, която бързо ще намалее и през деня ще е слънчево със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Температурата на морската вода е 20 - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала, но ще се усилва.

Предимно слънчево ще бъде в планините, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

Още през нощта срещу понеделник, със силен северозападен вятър, ще започне да нахлува по-студен въздух. Над цялата страна ще се заоблачи и на места, главно в северозападната половина, ще превали дъжд. В понеделник и вторник също се очакват валежи, а застудяването ще продължи с температури в много широки граници. В сряда и четвъртък обаче се очаква бързо и чувствително затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 октомври: Предизборните битки за местния вот в ефира на БНТ
15 октомври: Предизборните битки за местния вот в ефира на БНТ
Унгария се поздрави с успех в домакинството си на Сърбия
Унгария се поздрави с успех в домакинството си на Сърбия