НОВИНИ

Нова порция валежи в следобедните часове и през нощта

Съществено понижение на минималните температури

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 19.04.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено понижение на минималните температури. Тази сутрин имаше места със стойности под нулата, в София минус 1, а за района на Видин има данни и за слани.

Максималните температури днес ще бъдат между 13° и 18°. В София, след 12° вчера, днес ще бъде около 13°. Ще бъде и ветровито, с умерен и силен североизточен вятър.

След слънчевото начало на деня в следобедните часове облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд - първо в южните райони от страната, а през нощта в почти цялата страна.

Температурите утре ще останат почти без промяна - минималните от около 0° до 10°, в София около 2°, а максималните между 13° и 18°, в София около 13°, в комбинация с умерен, временно силен, североизточен вятър.

През деня над западната половина облачността ще намалее, на места до слънчево време, но в източната ще продължи да вали и във всички области от Източна и Югоизточна България, включително и по Черноморието, е обявено предупреждение за значителни количества.

Ветровито и с валежи, на места значителни, ще бъде и в планините утре, като границата между дъжд и сняг ще се повиши до около 100 метра.

Не само у нас - на много места на Балканите ще има валежи от дъжд, по-значителни в югоизточната половина от полуострова. Причината – средиземноморски циклон, който преминава през Балканите.

В неделя минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните слабо ще се повишат. След временно спиране отново на много места в страната ще превали и прегърми, в някои райони интензивно. В понеделник ще бъде почти без валежи и още малко по-топло.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандали при обсъждането на отлагането на либерализацията на пазара на тока
Скандали при обсъждането на отлагането на либерализацията на пазара на тока
България ще участва с пълни отбори на европейското първенство по спортна гимнастика в Римини
България ще участва с пълни отбори на европейското първенство по спортна гимнастика в Римини