НОВИНИ

Ваня Григорова ще бъде кандидатурата за кмет на София на коалицията “Левицата” и БСП

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:14, 25.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Ваня Григорова ще бъде кандидатурата за кмет на София на коалицията “Левицата” и БСП - София. 24 от 24 структури на БСП са подкрепили кандидатурата на Григорова, а разговорите с нея са продължили няколко месеца. Предстои на градската конференция на БСП кандидатурата й да бъде утвърдена. Мотото на кампанията й ще бъде: “София за всички“.

"Да, имаме обща цел - да има представителство на обикновените хора в представителството. Милионерите могат да си купуват закони, а обикновените хора се чувстват нечути. Приех това предизвикателство, защото София се управлява от десни партии от 33 години. Затова виждаме в какво състояние е София, правят се ремонти на ремонти", каза Григорова.

"Модела на управление в София е поречен от 33 години. Имаме поредния провален мандат в Столична община. Вместо да говорим по тези теми ни се сервира нещо банално като паметника на Съветската армия и желанието му да демонтаж. Ние биваме хвърлени в полето на популизма. Събрали сме се да променим София, така че да работи в полза на гражданите, а не само в полза на бизнеса", добави Иван Таков, председател на БСП-София.

"Тя отстоява социалната справедливост. Вярваме, че ще работи за решаването на проблемите с презастрояването, с недостиг на детски градини, за ефикасното използване на всеки лев на общинските и европейски средства. Политическата десница е обединена в борбата срещу българската памет. Единния ляв блок може да предложи решения, които да възстановят достойнството на столичани", заяви председателят на коалиция "Левицата" Костадин Паскалев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха паметник на полицаите от Бургас, загинали при опит да спрат бус с мигранти
Откриха паметник на полицаите от Бургас, загинали при опит да спрат бус с мигранти
Баскетболният национал Андрей Иванов ще играе в Черноморец
Баскетболният национал Андрей Иванов ще играе в Черноморец