НОВИНИ

Въоръжен обир на инкасо автомобил: Крадците са били с коли с фалшиви украински номера

Александър Марков
от Александър Марков
10:35, 15.11.2022 (обновена)
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Дръзко престъпление в столицата. Въоръжени и маскирани ограбиха инкасов автомобил пред тъговски център. Извършителите са били с автомобили с фалшиви украински номера, съобщиха от прокуратурата и полицията. Няма пострадали при грабежа.

Грабежът, извършен като в екшън филм, станал малко след 7:00 часа тази сутрин. Инкасо автомобил, превозващ пари за банкомати, е нападнат от маскирани и въоръжени на паркинга пред входа на столичен мол.

Иво Иванов, зам.-градски прокурор на София: "Инкасо автомобилът е бил тампониран, или по-скоро пред него е застанал друг автомобил, който е препречил движението му. В този момент излизат въоръжени лица, няколко, които сломяват съпротивата на двамата охранители. Те нямат сериозни наранявания".

Нападателите отварят автомобила и започват да претоварват касетките с парите. По неофициална информация, те са били четирима с два автомобила. Официално се знае, че автомобилите са били с украински регистрационни номера, обявени за издирване.

Николай Нотев, СДВР: "Нападателите са били облечени с тъмни дрехи, с ръкавици и с маски с прорези на очите. Въоръжени. С пистолети и може би с дълго оръжие".

В секундите на грабежа нападателите заповядват на охранителя и шофьора на инкасовия автомобил да легнат на земята. Извършителите са ударали по главата шофьор на инкасо автомобила, а охранителите са завързали с белезници.

След като обезвреждат охранителите, нападателите взимат всички касетки с пари от инкасото, качват се в автомобилите си и напускат местопрестъплението.

Иво Иванов, зам.-градски прокурор на София: "За да се попречи може би да се оттегли или поне да ги последва инкасо автомобилът, предна лява гума им е срязана".

Според разследващите, нападателите са били добре запознати с начина на опериране на инкасо автомобилите.

Илияна Кирилова, адм. ръководител на Софийската градска прокуратура: "Нападателите очевидно - това са наши предположения - са знаели маршрута, след като в този ранен час знаят, че пристига кола на инкасо, която ще зареди банкоматите".

Впоследствие са намерени два автовмобила в кв. "Витоша", за които се предполага, че са същите, с които нападателите са се оттеглили. Превозните средства са опожарени.

Радостин Крумов, служител в магазин за мебели: "- А патрулите накъде Ви каза Вашият колега, че са тръгнали? - Надолу по Околовръстното".

Нападателите са откраднали всички касетки с пари от инкасо автомобила, съобщиха още от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство под надзора на градската прокуратура.

По темата работиха: Александър Марков и Елиана Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в Бузовград. Съдът решава дали да го остави в ареста
Почина детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в Бузовград. Съдът решава дали да го остави в ареста
Росен Барчовски: Имаме уверение, че Везенков ще играе в квалификациите през февруари
Росен Барчовски: Имаме уверение, че Везенков ще играе в квалификациите през февруари