НОВИНИ

Васил Божиков и Слован Братислава не успяха да преодолеят Йънг Бойс

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:17, 29.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
васил божиков слован братислава успяха преодолеят йънг бойс
Слушай новината

Българският национал Васил Божиков игра пълни 90 минути при загубата на неговия Слован Братислава с 2:3 като гост на швейцарския Йънг Бойс, която сложи край на участието на словашкия шампион в квалификациите на Шампионската лига.

След 0:0 в първия мач преди седмица, сега Йънг Бойс взе своето, макар и швейцарският първенец да трябваше да трепери до последно в мача на стадион "Ванкдорф" в Берн.

Домакините поведоха още в 10-та минута чрез Джордан Сибатчо, който се разписа от дузпа.

В 21-та минута гостите от Братислава получиха на свой ред възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар, който обаче бе пропуснат от Рафаел Ратао.

Този пропуск бе наказан само три минути по-късно от Улисес Гарсия, който удвои аванса на Йънг Бойс, а скоро след почивката Мичел Аебишер направи резултата класически.

При този резултат швейцарците вече се виждаха краен победител, но тогава изведнъж Слован се върна в играта. Автогол на Уилфрид Канга и попадение на Езикел Хенти в рамките на само 120 секунди направиха резултата 2:3 и дадоха на словашкия тим половин час, за да стигне до равенството.

В крайна сметка Йънг Бойс удържа тази преднина и си заслужи място в следващия квалификационен кръг в Шампионската лига, където ги очакват сблъсъци с румънския ЧФР Клуж.

За Васил Божиков и Слован Братислава пък участието в евротурнирите продължава в Лига Европа, където техен съперник ще бъде гибралтарския Линкълн Ред Импс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раонич загуби от тийнейджър в Атланта
Раонич загуби от тийнейджър в Атланта
Катастрофа между румънски автобус и автомобил край Велико Търново
Катастрофа между румънски автобус и автомобил край Велико Търново