НОВИНИ

Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:04, 07.02.2023
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен - такава версия лансира брат му. Вчера той обяви награда от 100 000 лева за този, който го открие жив или даде информация, която да помогне за откриването му. Момчето е в неизвестност вече десети ден.

Братът на Емил казва, че е решил да обяви награда заради липсата на резултат от издирването до момента. Преди да изчезне безследно младият мъж е бил в града и е оставил телефона в колата си, защото е бил счупен.

"Не съм сигурен как успява човек да изчезне безследно. Вдън земя в град и то насред фестивал, но ето, че е възможно. 10 дни продължаваме доброволци, полицаи да работим доста здраво и въпреки това, поне по моя информация, разбира се, не сме и на сантиметър по-наблизо от това да го намерим", заяви Мартин Боев.

Мартин казва, че версията за отвличане е предположение, което е направил по пътя на логиката, а не защото има конкретна причина за това.

"Методът на елиминация, честно казано. Защото виждам, че не е тръгнал към гората. Нямало е как да тръгне към гората. Нямало е какво да прави там. В тези температури, в това състояние. Ако е бил тръгнал към града, е щял някой да го види. Няма как да се завре във ферма или в нещо подобно, защото никой в логиката не би направил това и ако беше на улицата, някой щеше да го види", заяви Мартин Боев.

От полицията в Перник отказаха коментар на този етап. Заявиха само, че въпреки изминалото време продължават да работят активно по случая. Според дългогодишния бивш шеф на "Издирване" в МВР оперативна логика в подобна версия има и по нея би трябвало да се работи.

"Обикновено при проведени бързи издирвателни мероприятия има положителен резултат. Но тук виждаме, че вече повече дни температурите са доста ниски и е опасно и за здравето, но след като всички местности в района са проверени може да се работи и по тази версия за някакво отвличане", заяви Красимир Занев, бивш началник "Издирване" в МВР.

И според Мартин Боев, и според Красимир Занев обаче не може да се прави аналогия между намирането на малкия Сашко, след като баща му обяви 100 000 лева награда и случая с Емил.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Спасителите в Адана се опитват да извадят от руините майка с деца
От нашия пратеник: Спасителите в Адана се опитват да извадят от руините майка с деца
Росица Матева, ЦИК: Ще се справим с организирането на изборите, хартия ще има
Росица Матева, ЦИК: Ще се справим с организирането на изборите, хартия ще има