НОВИНИ

Възможност за превалявания и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 02.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето в страната остана доста хладно за началото на юни - най-високата максимална температура беше 24 градуса в Сандански.

Тази нощ в североизточните райони ще има валежи от дъжд, а утре ще вали главно над Източна България, там облачността ще е значителна, докато в западната половина от страната ще е предимно слънчево, но след обяд и там, на отделни места, също ще превали.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 23°, малко по-ниски в Североизточна България.

По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, главно в северните райони. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 17° до 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще е с повече слънце, но след обяд от североизток облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температури в курортите - от 11 - 12° в Боровец и Пампорово, до малко над 20° в Банско, на Алеко ще е около 7°.

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има утре във Франция. В по-голямата част от Европа, която е под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане, ще бъде слънчево, включително и на Балканите, с изключение на крайните източни части от полуострова, където ще превалява.

И у нас, през следващите дни до края на седмицата, ще преобладава слънчево време, с повече облачност и повишена вероятност за валежи главно в Източна България. В понеделник се очаква промяна - над Източна България ще бъде слънчево, а в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевични бури. Затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът "Правосъдие за всеки" се премести пред ВСС
Протестът "Правосъдие за всеки" се премести пред ВСС
До дни сменят ръководството на Александровска болница
До дни сменят ръководството на Александровска болница