НОВИНИ

Вегас Голдън Найтс победи Сейнт Луис Блус в ключов мач за разпределение на плейофните квоти в Западната конференция на НХЛ

вегас голдън найтс победи сейнт луис блус ключов мач разпределение плейофните квоти западната конференция нхл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:15, 26.03.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Джонатан Марчесо вкара в продължението и гостуващият Вегас Голдън Найтс победи Сейнт Луис Блус с 2:1 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така шампионите останаха на втората уайлдкард квота в Западната конференция с комфортен аванс от пет точки срещу днешния си съперник.

Павел Дорофейев също се разписа за Голдън Найтс, които спечелиха за трети пореден път. Логан Томпсън спря 31 изстрела и освен това отрази свободен удар на Павел Бухневич в продължението.

Брендън Саад вкара единствения гол за Сейнт Луис, а Джордан Бинингтън направи 32 спасявания за Блус, които са с баланс 6-1-1 в последните си осем мача. Сейнт Луис обаче е застрашен от пропускане на плейофите, тъй като има и мач по-малко от Вегас, освен петте точки пасив.

Анже Копитар и Блейк Лизот се разписаха през 1:51 минути в края на втората третина и гостуващият Лос Анджелис Кингс надви Ванкувър Канъкс с 3:2 за четвъртата си поредна победа в редовния сезон. Кевин Фиала също бе точен за "кралете", които са трети в Тихоокеанската дивизия.

Ванкувър, за който точни бяха Сам Лафърти и Брок Боузър, е лидер в Западната конференция и можеше да стане първият отбор със сигурно място в плейофите, ако беше спечелил срещу Сейнт Луис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мост в Балтимор се срути след удар от товарен кораб
Мост в Балтимор се срути след удар от товарен кораб
Рамадан Аталай: ДПС може да управлява по-добре от всички дотук
Рамадан Аталай: ДПС може да управлява по-добре от всички дотук